Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Boa robi za kreta

MaciejTCA
    Guest

Boa robi za kreta

Witam, zauważyłem u swojego Boa Dusiciela ze coraz częściej się zakopuje w kokosie. W terrarium utrzymuje temperaturę w dzień 24-30 stopni, wilgotność ok. 70%, nie wiem czym to może być spowodowane, i nie wiem czy mam się tym zacząć martwic?.

HELP
    pozdrawiam

Re: Boa robi za kreta

Jeśli boa jest zestresowany, a masz w terra zbyt małą ilośc kryjówek lub takie, które mu nie odpowiadają, to moze się wtedy zakopywać. Ale węże robią to także dla przyjemności, a słyszałem, ze u młodych boa to się zdarza.

naRka

prawdopodobnie jest zestresowany. dodatkowo poponuję podnieść o 5% wilgotność.

ile ma kryjówek w terrarium i od kikedy u Ciebie jest?

MaciejTCA
    Guest

jest u mnie od 1 czerwca, kryjowek ma 3, oraz jeden "zalesiony" kawalek terra musze cos pokombinowac moze mu inaczej je poukladam, bo najczesciej siedzi sobie na oprawce lampy

wilgotnosc juz podnioslem teraz srednia w dzien 75%, w nocy ok 85%.

jak narazie po wczorajszym karmienu lezy sobie na galezi i robi za rogalika

p.s. z czego najlepiej zrobic kryjowki ? wezyk ma ok 60cm.
    teraz ma jedna z doniczki, jedna z kawalka kory wywalonego na galezi, a 3 to ten gaszcz ze sztucznej roslinki.

no mi się np. podobają kryjówki z korka. ja jedną taką mam - korek zwinięty w taki łuk. przycisnąć trzeba z jednej i drugiej strony czymś, żeby wąż tego nie przesuwał (-;

Uprawnienia umieszczania postów