Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: temp. wody w baseniku zbożówki

chevaliere
    Guest

temp. wody w baseniku zbożówki

jaka temp. wody w baseniku zbożówki powinna być?

Re: temp. wody w baseniku zbożówki

temperatura wody raczej dostosuje sie w miare do temperaturki w terrarium najlepiej jak zarowka jest troszke nad basenem jest dobre parowanie itd. jesli jest to juz wieksze terrarium pod basenem moze znajdowac sie kabel grzewczy. Woda letnia nie za goraca i nie za zimna.

ja mam żarówkę nad basenem i tyle. w naturze nikt wężowi nie podgrzewa wody od spodu (-:

kabel grzewczy do zbozoweczki to raczej nie jest dobry pomysl i niepotrzebny koszt

popekjr napisał(a):

> kabel grzewczy do zbozoweczki to raczej nie jest dobry pomysl i
    > niepotrzebny koszt

Nie zgodzę się z tym. W przypadku akurat zbożówki, która wcale nie jest najłatwiejszym wężem (może to herezja, ale będę trwać w tej opinii), dobrze jest zapewnić grzanie od strony brzuszka, bo to ułatwia trawienie. A zbożówki, zwłaszcza młode, zbyt często nie chcą jeść albo zwracają posiłek, żeby zasłaniać się naturą. Zresztą, czyż w nasłonecznionych miejscach ziemia nie jest ciepła i nie grzeje brzuszka??

pozdrawiam, Karla

Tak, grzeje, nawet nie tylko brzuszek :->

Karla jestem przerażony. zbożówka może najłatwiejsza nie jest, ale do grupy najłatwiejszych należy...

alig_
    Guest

zbożowy był moim pierwszym weżem i nie miałem z nim zadnych problemów, a wode w baseniku mam letnią acha nie wiem po co kabel grzewczy ja mam jedną lustrznek 60W i jest looz zbozówka czuje sie świetnie

Uprawnienia umieszczania postów