Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: aby mysie noworodki nie męczyły się...

chevaliere
    Guest

aby mysie noworodki nie męczyły się...

czy jest jakiś sposób na zabicie mysich noworodków? bo ja nie potrafię patrzyć, jak się męczą, a moja zbozówka potrafi i cały dzień ich nie zjeść. to niehumanitare... :/
    zna ktoś moze sposób na bezbolesną śmierć myszek? (ale nic z ciągnięciem za ogonki...!)

Re: aby mysie noworodki nie męczyły się...

ja wrzucam do reklamówki i mocno, zdecydowanie o stół uderzam (wrzucalem bo tak karmilem weza kolegi :/ historia w poscie "Sinaloe )

Nie ma czegoś takiego że musisz zabić noworodka czy mysz. Jeżeli twoja zbożówka nie chce zjeść żywego oseska, podaj nieżywego (mrożonego), lub przegłodź węża.

chevaliere
    Guest

no tak, ale nie o to chodzi, że zbożówka nie chce jeść żywych. tylko o to, że te myszki się po prostu męczą całymi dniami w terrarium :/ i jak nie zostają zjedzone, zamrażam. no ale to ssak! długo trwa jak się zamrozi, i ... przecież czuje...

ale zamrazaj martwe sadysto , ty mrozisz zywe????
    mozna kupowac mrozonki, wiec moze tak spruboj.
    moja zbozowka ok 50-60 cm, szybko zabija mlode myszki (bieguski), a noworodki tez strasznie sie mecza.

Kretschmer
    Guest

Mój regiusek (Ok. 45- 50 cm) ostatnio jednodniowego oseska udusił... ten to potrafi

Ty karmisz 45 cm regiusa noworodkami???
    Spokojnie 10 dniowe myszki mozesz podawac. A moja samica p.regiusa jada nawet jeszcze wieksze.

45-50 cm? moj jak miał 50-55 cm (czyli wielkośc podobna) wchłaniał bez problemu dorosłe myszy (-: chyba nie doceniacie tych węży ;P

Dziesięciodniowymi myszkami można karmić nawet bardzo małe regiusy. W zasadzie to to mógłby być ich pierwszy i najmniejszy pokarm. Nawet jak regi ma 35 cm powinien zassać taką myszę.

A co do zabijania osesków to faktycznie najlepszą metodą jest do worka i o stół/ścianę. Można też ewentualnie utopić lub wsadzić do woreczka foliowego żeby się udusiły ale to są bardziej sadystyczne metody. W ostateczności jak nie chcesz mieć "nic wspólnego" z ich śmiercią wsadzasz do woreczka i na żywca do zamrożenia, ale to chyba njmniej humanitarne, chociaż taki osesek to długo się nie pomęczy - umrze najprawdopodobniej po pierwszych kilkudziesięciu sekundach. No tak nie pomęczy się długo ale za to baardzo się pomęczy. Jeszcze zanim zdechnie będzie czuł jak pękają mu naczynia krwionośne a kryształki lodu rozsadzają mu komórki skóry... No to tyle jeśli chodzi o drastyczne opisy }:-> więc odradzam zamrażanie na żywca.

Uprawnienia umieszczania postów