Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Corallus hortulanus

Digital
    Guest

Corallus hortulanus

Witam. Mam zamiar zając sie hodowlą boa leśnego. I tutaj mam pytanie : --Czy sprawia duzo problemow w hodowli (pobieranie pokarmu, oswajanie, terrarium itp.)
    Zaznaczam ze będzie to moj pierwszy wąż a dotąd zajmowałem sie jedynie hodowlą jaszczurek oraz pająkow
    Jesli jest to mozliwe prosiłbym o obszerniejszą wypowiedz
    Pozdrawiam

Kretschmer
    Guest

Re: Corallus hortulanus

Hehe... ja dzisiaj chyba też zdecydowałem, że sobie na hortulanusa uzbieram
    Co do twojego pytania: Najlepiej przeczytać opis

Tak na marginesie: czy hortulanusa można kupić gdzieś taniej, niż w biofilu??

Digital
    Guest

Opis przeczytałem juz nie raz :P na kilku angielskich stronkach tez bylem ale to wszystko jest za mało !!!! A w biofilu juz chyba nawet nie mają ale nie wiem :P A pozatym 240 zł to taniocha i jescze gratis terra dostajesz !

Piotr Noczyński z Sosnowca miał w czerwcu kilka sztuk (o ile mnie pamięć nie myli) zadzwońcie sobie do niego, nr ma w profilu.

Digital
    Guest

Dzieki spoun ))

Coolary chyba teraz hortulasiki rozmnaża.

Digital - jeśli nie miałeś wcześniej węża, to nie kupuj tego boa. w prawdzie są jednymi z łatwiejszych w hodowli nadrzewnych dusicieli, ale i tak są znacznie trudniejsze, niż te najpopularniejsze węże: zbożówki, lampropeltisy, a nawet boa constricotry czy p. regiusy.

przede wszystkim z tego, co mi coolary mówił są to węże dość agresywne...

to niejest wąz dla początkujących w tej materi, czesto nieprzyjmóją pokarm, agresywne, raczej niedooswojenia i to niejest wąż krórego bierze sie na rece :/

a ja napiszę tak, wężyk piękny, ale dosyć agresywny.
    Pepre ma jednego na sprzedaż..

Janosek raczej żadnego węża się nie da oswoić, mozna co najwyżej przyzwyczaić do naszej obecności. (powtarzam to któryś raz z kolei )

Digital
    Guest

Hmmm musze sie jescze nad tym pożądnie zastanowic :| Może zaczne sobie od regiusa ? a dopiero za rok pomyśle nad hortulanusem ;|
    Dzieki wszystkim za odp

Uprawnienia umieszczania postów