-
Szkielety węży
Każdy z nas wie jak wygląda wąż od zewnątrz... ale nie każdy wie jak wygląda np. jego czaszka, a to jest naprawdę ciekawe. Szczerze mówiąc zdziwiłem się, gd zobaczyłem wielkość zębów u pytona królewskiego... są (W porównaniu do reszty czaszki) ogromne!!!
Tak więc zamieszczajcie ciekawe linki do zdjęc, rysunków i schematów przedstawiających anatomię tych wspaniałych gadów.
NIE POPIERAM ZABIJANIA WĘŻY, ALE KORZYSTANIE Z MATERIAŁÓW, KTÓRE JUŻ ZOSTAŁY ZGROMADZONE TAK!!!
-
-
-
Re: Szkielety węży
ja woel węże od zewnątrz podziwiać (-: ale szkielety też fajne
-
Hehe... u jadusów wygląda to tak, jakby czaszka nie była skorupą, tylko składała się z cieniutkich kosteczek
-
http://www.d91.k12.id.us/www/skyline...sd/pythonb.htm - Czaszka pytona królewskiego... te ząbki takie małe nie są;p
-
tylko pamiętajcie o tym, że większość zęba jest w dziąsle (-: to, co wystaje poza dziąsło to góra 1/3 całego zęba:P
-
-
Na pewno (Tylko Please!!! Nie poluj na zaskrońce dla skóry czy kości!!!). Ci goście od taksyndremii (Czy jakoś tak) czyli np. wypychacze ptaków pewnie by to zrobili za odpowiednią sumkę... ale najpierw musisz jakiegoś wężyka rozjechanego znaleźć. Po jak siem dowiem od kogoś, że żywego zabiłeś to... eeeeee... muszę pomyśleć... ale pamiętaj- wypadki chodzą po ludziach
-
Jezu Chryste!!! Toż to kobieta!!! One pewnie chce jakiegoś wężyka na torebkę przerobić!!! ARRMAGEDON!!!
Nie odbieraj tego posta na serio
Uprawnienia umieszczania postów