Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Sinaloe :(

Mieszany widok

Sinaloe :(

Uciekł mi sinaloe, ok 45cm, problem w tym ze nie jest mój,terrarium nie bylo otwierane od ostatniego karmienia w poniedzialek. Bylo zabezpieczone tak ze teoretycznie nie dało sie uciec (przesuwane drzwiczki przyklejone do terra tasmą izolacyjną, między nimi tekturka przyklejona do szyb). Jak by nie było uciekł, i tutaj moje pytanie, ile może przeżyć taki wąż w warunkach "domowych" bo mój pokój a tym bardziej cały dom jest nie do przeszukania, (meble połączone w jedną całość, pod spodem mnóstwo przestrzeni, wszedzie jakies potencjalne kryjówki. Sorka że nie przeszukam archiwum ale wole w tym czasie meble rozkrecac

Re: Sinaloe :(

dodam ze wąż wczoraj był napewno w terra

Sianolka może przeżyć.... hmm niewiem podejrzewam że jakies 5 miesięcy może więcej. A szukałeś w torfie ??? albo w doniczkach w terra. Z własnego doświadczenia wiem że jak mój węzyk miał 45 cm to się czasami potrafił tak zakopać że już myślałem że go nie ma (a on sobie spał w najlepsze zakopany).

Torf przeszukałem na wszystkie sposoby, terrarium było urządzone minimalnie (basen, kamien i kokos) jedynie aby go przetrzymać dwa tygodnie pod nieobecnosc właściciela. Dobrze ze chociaz moze sporo przezyc wiec szanse na znalezienie wieksze

Hehe no to uciekł ci wąz który nie jest twój. Masz podwójny problem. Acha i zapomniałem dodać że włączając takie czynniki jak: otwarte drzwi na balkon albo okno, zwierząta domowe (kot, pies) zmniejszają szanse na przeżycie wężyka.

Na piętrze nie ma możliwości wyjścia na dwór, gorzej jeśli przejdzie schody na dół ale mam nadzieje ze nie zrobi mi tego, zwierząt domowych typu sierściuch nie posiadam

Kumpel mi opowiadał, że ktoś wziął pod czyjąś nieobecność na opiekę boa dusiciela. No i kiedyś tam do tej osoby przyszły dzieci, i koleś postanowił wyciągnąć węża i pokazać tym dzieciom. No a dzieci (jak to dzieci :P) trzymały węża na rękach a potem im się znudził więc go zostawiły.... .Potem facet się skapnoł że węża nie ma i zaczoł go szukać. Znalazł go w momecie gdy ten... przechodził z jego balkonu na balkon sąsiadki.

No dzieki Gerald :] <hahaha> Jak narazie nadal nie znalazłem niemojego Lampropeltisa Juz nie mam pomysłu gdzie może być, rozsypałem mąkę przy meblach zeby jakby wychodził zostawił ślad i przynajmniej bede wiedział w którym pokoju przebywał. Gdzies w domu jest napewno :/

No poszukaj w doniczkach a rozspypywanie mąki nic ci nie da (jedynie brudna podłoga :P) - wąż wyjdzie o 2 w nocy, a ty zauważysz ślad o 9 a wąż już będzie niewiadomo gdzie...

Problem ze zadnych kwiatkow w pokoju nie mam, a te ktore sa w domu sprawdzam co jakis czas. Chciałbym zobaczyc ten slad bo jakas nadzieje mi da ;p

Uprawnienia umieszczania postów