Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 39

Wątek: w jaki sposób polują wasze węże?

Re: w jaki sposób polują wasze węże?

Moje regiuski zazwyczaj (80 - 90 %) łapią za twarz, choć czasem nie trafią, zwłąszcza Czesław. Jak widzę że mysz go drapie to dostaje pstryczka w twarz, wtedy przestaje drapać, wogóle przestaje cokolwiek robić
    Przedwczoraj zaczepiste karmienie miałem, w boxie.
    Suczka "jadła" pierwsza, wszystko normalnie, bez excesów, mysz zlała się z lekka, był to samiec, więc mocz "walił" niewąsko. Następny był Czesław, mysz po wrzuceniu do boxy zaczęła udawać sprężynę , Czesław nie dał się zwieść, złapał mysze w locie (to nie przenośnia) tak jak te pytony łapiące nietoperze , żałuję że nie filmowałem tego karmienia, pierwszy raz widziałem tak ciekawe łapanie myszy latającej

ostatnio jak karmiłem taeniure to złapała mysz za ogon ale i tak zdołała się wokół niej owinąć
    a co do twojego "Fryzjer" pomysłu z łamaniem dla szczura łapek to zwierzęta karmowe musza być uśmiercone w humanitarny sposób, a to co ty wyprawiasz to debilizm i cos takiego powinno być karane!!!!!

ojojoj mam sie przejmowac twoimi słowami każdy postepuje jak chce, masz swoje zdanie ok mi one lata koło nosa. Wolność tomku w swoim domku.
    A o karalnosciach widze ze sie nie znasz wiec nie zaczynaj ze mna tego tematu.

kąsi i jusz.

fryzjer - bez urazy, ale według mnie łamanie jeszcze żywemu szczurowi łap to kretynizm i sadyzm faktycznie :/ on nie jest w stanie uszkodzić pazurami węza (no chyba, żę zaczepi o oko, ale nie sądzę, by był w stanie to zrobić).

Ale po chwili i tak i tak bedzie szczur martwy wiec nie wiem czy mozna to jako sadyzm uznac sadyzm to dla mnie polamac i puscic szczura w takim stanie a w tym przypadku i tak bedzie usmiercony i tak. To jest twoje zdanie i jeszcze kilka osob a ja mam swoje i kilka osob takze sie z tym zgodzi.

To że za chwilę będzie martwy nie znaczy że przed śmiercią możesz go dodatkowo męczyć. Takie podejście to faktyczny sadyzm i brak ludzkich uczuć.
    Mniejszym sadyzmem byłoby IMHO ogłuszenie szczurka, ale Ty pewnie wiesz lepiej, znieczulica i brak uczuć robią swoje :/

fryzjer: mam nadzieje że nikt sie nie z tobą nie zgodzi...
    Męczenie zwierząt nieważne karmowych czy nie to infantylizm albo niedojrzałość emocjonalna.

jesli chodzi o bol dla szczura, to on juz nawet na to nie zwraca wtedy uwagi... zastanowcie sie troche...

Ale czy wy nie rozumiecie jednego ze on i tak w ciagu kilkunastu sekund bedzie martwy. Spoko macie własne zdanie ale juz powiedzialem wczesniej co ja sądze.
    A co do "infantylizm albo niedojrzałość emocjonalna" to grubo sie mylisz, nie bede sie rozpisywal bo nie mam najmniejszej ochoty sie klucic.

Uprawnienia umieszczania postów