-
skóra
cze mam pytanko czy skóra węża przy każdej wylince się regeneruje i czy to nie jest problem do obaw że niektóre łuski sa matowe ale tylko pare jest takich czy przy wylince to się zregeneruje ????? Wąż to REGIUS 50cm
POZDRAWIAM
-
Re: skóra
Często z kolejnymi wylinkami węże "regenruja" rany i uszkodzenia łusek. Zalezy od typu "uszkodzenia" skóry.
-
nie jest to tak jak u pająków , jeśli ranka jest mała po po kilku wylinkach trudno bedzie ją zauwazyć , niestety jak będzie to wieksze zadrapanie to ślad zostanie już na zawsze ..
-
dzięki a co ile zżucają wylinke Regiusy młode 50-centymetrowe
-
Zalezy od temp. i karmienia :] no i wszystkich warunków w terra :]
-
Młode regiusy zazwyczaj regularnie linieją co miesiąc, starsze ponad roczne co 30 - 95 dni.
-
Moj regius jak go kupilem mial defekt na glowie... Musial zostac dotkliwie pogryziony, moze uderzony. W tym roku mina 3 lata jak jest u mnie. Wylinek mial kilkanascie... A slad wciaz jest. Wprawdzie zdecydowanie mniejszy niz przy kupnie, ale nadal jest dosc widoczny.
Regenerowac - regenruje sie, ale trudno powiedziec jak dlugo bedzie.
-
Kregon z tego co wiem to skóra (łuski) na głowie się raczej nie regenerują. Owszem - rana się zagoi ale ślad zawsze będzie. Zregenerowane łuski nie będą najprawdopodobniej miłay pierwotnego koloru.
Uprawnienia umieszczania postów