Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: czy boa moze rozbic szybe terrarium?

czy boa moze rozbic szybe terrarium?

czy istnieje mozliwosc rozbicia np.szyby terrarium przez duzego boa?albo ucieczka z dobrze zabezpieczonego terrarium?bo moja dziewczyna ma obawy i chcialbym je rozwiac.martwi sie o swojego kotkajesli tak to jak najlepiej temu zapobiec?p.s.mial ktos jakas niebezpieczna sytuacje z boa constrictorem albo pytonem tygrysim?bo obcowalem troche z tymi wezami alew byly bardzo lagodne a slyszalem ze bywa roznie.a ja zbieram inf przed kupnem

Re: czy boa moze rozbic szybe terrarium?

szybe 4 ,5 mm może rozwalić dorosłły jak sie na nia rzuc

Kadar
    Guest

Jak będą w ramkach to nic się nie stanie.

moze ale musial by zrobic to specjalnie, wlanac z calej sily glowa w szybe---to sie na pewno nie zdarzy...
    ze wzgledow oczywistych, weze czasem ''jezdza'' po szybie glowa ale nie zdaja sobie sprawy ze jak walna to sie rozpadnie...

aha - kotka lepiej nie wpuszczać do pokoju z terrarium.
    1) zapach żarcia będzie drażnił węża
    2) jak go zobaczy to może się:
    a) przestraszyć
    b) zaatakować go przez szybę, zrobić sobię krzywdę - i rozbić szybę

tak czy siak jednak małe prawdopodobieństwo, by rozbił szybę...

Rhodan2000
    Guest

szyby raczej nie rozbije , moze sie powznie zranic/moj Python "zaatakowal Psa" ale powaznie sie sam uszkodzil, Pies ma od tego czasu zakaz wstepu do pokoju z terrarium, )
    Hanna

Wiesz mam tylko regius-y ale i utrzymuje kota persa w tym samym pokoju !
    Posiadam szybe 1 CM czyli tzw 10 ! Atakowały i to z dużą siłą na początku i nie zbiły są to osobniki ponad 120 cm. Znajomemu - nie widziałem ale słyszałem siatkowy rozwalił szybę w terra rozprężając się o scianki boczne - nie uderzając w szybę i też uciekł na pokój - więc zawiasy czy progi do szyb o ile wiem się niesprawdzają w przypadku niektórych chociaż i szyba aby wytrzymać taki nacisk też musi być dobrze utwierdzona.

GroM

GroM - jeśli twoje regiusy atakują kota przez szybę, to czmu go tam trzymasz?

a co, jeśli wąż za którymś razem, przy uderzeniu o szybę, suzkodzi sobie szczękę?

Uprawnienia umieszczania postów