Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Zbozowka dala noge

Zbozowka dala noge

Mam maly problem. Otoz dzis w nocy nie wiem w jaki sposob, moja zbozowka wykonala ucieczke :/ Wezyk ma 50cm i wiem, ze napewno nie udalo mu sie wyjsc z pokoju. Obszukalem wstepnie pokoj i niestety po maluchu ani sladu :< Moze ma ktos jakis pomysl, jak go wywabic z kryjowki. Wieczorem chyba rozstawie po pokoju talezyki z mysimi noworodkami, moze wyjdzie z jakiejs kryjowki. A jak nie, to szykuje sie generalne sprzatanie calego pokoju. co malo mi sie usmiecha ;/

Re: Zbozowka dala noge

Nie przejmuj się, takie ucieczki się zdarzają. Spróbuj poszukać wieczorem, kiedy waz zrobi się bardziej aktywny, szukaj wszędzie gdzie tylko możesz, a w ostateczności zaserwuj zbożówce noworodki i czyhaj na nią.

Pozdrawiam

Rozkładanie noworodków po pokoju nic ci nie da. Wąż to nie chomik/świnka morska która może pokusiła by się na jakążś przynęte.Po pierwsze powiadom wszystkich domowników na wszelki wypadek gdyby zbożówka jakoś uciekła z pokoju. A po drugie czekaj (kiedyś słyszałem że jakiejś babie uciekł gekon lamparci i odnalazł żywego gekona, kot tej babki po 7 miesiącach...).

zbożówki sa aktywne w dzień a nie w nocy ...

Moja zawsze byla najaktywniejsza pod wieczor, jakos miedzy 19 a 22. Mieszkam sam, wiec niezabardzo jest kogo powiadamiac ;> Zagonie koty do roboty, moze cos wyniuchaja. Wiem, ze waz to nie chomik, ale jak jest glodny i spragniony, to powinien wyjsc do noworodka i wody.

To prawda Obcy, ale polują też po zmierzchu, bo wtedy ich naturalny pokarm zaczyna wychodzić z nor. Są wtedy bardziej aktywne niż za dnia.

zgadzam sie z xav. sprawdziles moze czy nie zakopala sie w podlozu??????? to sie bardzo czesto zdaza pewnie wiesz o tym ale spruboj przekopac terra.

Przekopanie terra bylo pierwsza rzecza, jaka zrobilem przed demolowaniem pokoju ;>

Mój wąż po ucieczce z terrarium schował się za meblami. wcisnął się pomiędzy szafkę, a ścianę i dlatego nie mogłem go znależć pod meblami i w żadnym innym miejscu. pokazał się po trzech dniach wieczorem. spróbuj poodsuwać meble, albo czekaj...

Uprawnienia umieszczania postów