Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: Żarakara Schlegela !!

Re: Żarakara Schlegela !!

dzieki olimpia:*

A tak trochę odbiegnę od tematu:Lucky,co myślisz o trzymaniu ptaszników czy skorpionków?Myślisz że taki nie może uciec i kogoś uwalić?A coraz więcej osób trzyma murinusy,regalisy,gracilisy,różne skorpy z rodzaju androctonus,buthusy,parabuthusy,babycurusy itp.itd.Niektóre mają nawet mocniejszy jad niż jakaś czara para żara raka?

Co mysle? Ja mysle ze jednak wiekszosc ptasznikow nie jest niebezpiecznych dla ludzi(jedynie dla alergikow), trzymanie tych groznych potepiam, chyba ze jest to naprawde doswiadczony hodowca, np. nie plul bym sie gdyby grochu mial jadusa. To samo tyczy sie skorpionow. Żararaka ma dosc silny jad, poza tym ja jakos nie czuje tego w prztpadku skorpionow i ptasznikow(tzn. tej checi potepienia). A jak juz zaczelismy o tym mowic, co ty na ten sam temat mozesz powiedziec BooYaKa? Chialbym sie dowiedziec od innych co o tym mysla.?

Lucky - czemu nie pluł byś się, gdybym miał jadusa? Chyba mnie z kimś mylisz (-: wiedza nie zawsze jest wprost prorporcjonalna do doświadczenia. wężami zajmuję się od ROKU! nie sądzę, bym pdoją się hodowli węży jadowitych, przynajmniej w najbliższym czasie. z resztą jak mam być szczery nie pociagają mnie one aż tak mocno, bym ryzykował zycie trzymając je w domu - bo usunięcie gruczołów dla mnie jest niedopuszczalne.
    wole dusiciele, szczególnie węże z rodzaju python i hodowli tego rodzaju zamierzam się trzymać.

ps. patrz w profil, zanim pwoeisz coś o kimś (-;

olimpia1400
    Guest

no wiesz co.... ale jestes Grochu... czepiasz sie :P Powinienes byc dumny, ze ktos nazwal cie doswiadczonym terrarysta... A ty jeszcze marudzisz
    Ehhh, az taki jestes skromny???

Pozdrawiam )

Kretschmer
    Guest

Dziwie się, że nie zaczynasz obrzucać takimi 'niby groźbami' tej sporej części terrarystów, którzy posiadają np. trwożnice (A jest ich sporo)

Kretschmer
    Guest

A może ty mu po prostu zazdrościsz tego wężyka, bo jakoś do tych co mają łatwiej dostępne jadusy się nie rzucasz...

olimpia nie wiem, czy skromny, pewnie też i to, ale chodzi tez o unikanie nieporozumień, z resztą jak bym zaczął się z takimi duperelami obnosić, to zaraz się znajdzie ktoś zawistny i powie "co, ty doświadczony? zajmujesz się tym frajerze od roku" itp.

To nie ma znaczenia, ze zajmujesz sie wezami od roku, ale wiesz wiecej od niektorych osob, ktore zajmuja sie tym wiecej czasu. Pozatym to nie mowie ze masz jadusa kupowac, ja tylko zucilem przyklad Ciebie- Grochu. Tak walnalem, po prostu ciebie na tym forum, jest po prostu ''duzo'', a to czy Ciebie interesuje hodowla dusicieli, czy pytonow to juz inna sprawa.

Uprawnienia umieszczania postów