-
Re: grzechotnik bez jadu co o tym sądzicie
Czyżby faktycznie zwierzęta dobrze się czuły bez potomstwa? Gdyby tak było natura stworzyła by je takimi, zeby się nie rozmnażały! To czysta głupota kaleczyć zwierzęta, ale nie bądźmy hipokrytami ludzie, bo jedno zwierze można kaleczyć a inne nie? Bzdura totalna. brońcie wszystkich zwierząt a nie tylko jedno.
poza tym kto powiedział, że miłośnik jadusów to odrazu jakis kozak, któremu zalezy tylko na tym żeby się pochwalić że ma takiego a nie innego węża? Przeciez równie dobrze może to być taki sam normalny terrarysta jak my, z tym ,że lubi inne gatunki węży!Od razu zakładacie, że to jakis idiota, który powybija połowę swojej rodziny i kumpli tylko po t żeby się pochwalić jadusem... A może to jest tak, że kazdy mierzy drugiego swoją miarą? (pytanie retoryczne! )
-
Nie miałem na myśli, że hodowca jadusów musi być od razu idiotą, chodziło mi o to, że zdarza się, że ktoś chce mieć koniecznie jadowite zwierze i wytnie mu gruczoły jadowe, aby móc je trzymać w domu. I to jest dla mnie niedojrzałe podejście.
Co do trzymania sprawnych jadusów w domu, to mi to nie przeszkadza, jak ktoś wie, co robi i jest odpowiedzialny, no to OK. Tylko, że często czyta się o ucieczkach węży, i co wtedy -- przeprowadzka, dopóki się nie znajdzie??
Ten temat jest tak skomplikowany, że mogę się założyć, że prawie każdy ma nieco inne zdanie,
Pozdrawiam
-
No pewnie że jest tyle zdań ile ludzi :-) I długo by polemizować na taki temat. Generalnie chyba doszlismy do jednego wspólnego mianowika: każde okaleczenie zwierzaka jest złe! A jest jeszcze gorsze gdy robi się to dla własnego widzimisie.
-
No racja, Sarenka, tu się zgadzamy w 100 procentach, nie ma co, w końcu doszliśmy do consensusu,
Uprawnienia umieszczania postów