Hmm...
Zycie ludzkie ma wartosc ale glupoty ludzkiej i jakiegos wydzimisie napalenca to nie moze byc tolerowane. Ale tak jak mowilem ktos kto kupi grzechotnika dla szpanu napewno nie wytnie gruczolow bo po co przeciez jego pupil straci na respektcie u jego kolegow, a prawdziwy milosnik nie da okaleczyc swego zwierzecia i bedzie chcial obserwowac go w naturalnych zachowaniach. Co do zmiany wygladu odnosnie naszej mody obcinania ogonow i przycinania uszow. Z mila checia bym przyciol uszy i obciol ogon takiemu wlascicielowi dobermana. Ale coz tak to jest ja nie chcialem kaleczyc zwierza wiec kupilem owczarka niem. a co do weza mialem kiedys trimka i napewno bym mu nie wycial gruczolow. Dla mnie ludzie tempi i bez wyobrazni nie powinni kupywac takich zwierzat nie mozna tlumaczyc tego tak ze lepiej zeby byl bez gruczolow bo co sie stanie jak ukasi, doswiadczony hodowca bedzie robil wszystko by ryzyko ukaszenia zminimalizowac praktycznie do zera, a co do szpanerow hmm... dlazcego zwierzeta maja cierpiec bo on chce miec grzechotnika a chce sie pochwalic i wziasc go na rece???
A pozatym znam przypadki gdzie ludzie wyciagali swoje trimki by zobaczyc jak to jest zebrac z niego troche jadu. Jak dla mnie to czyste szalenstwo i glupota na najwyzszym poziomie. Jakby w takiej sytuacji trimek ukasil tego Xsinskiego to jeszcze bym mu kupil mysz w nagrode. Niektorzy to za duzo Animal Planet i National Geographic sie naogladali