-
Re: Węże......
W "opisach gatunków" są trzy gatunki jadowitych węży opisane:
-> Heterodon zachodni
-> Trwożnica stejniegeri
-> Grzechotnik pustynny
Teoretycznie hodowla jadowitych węży jest zabroniona przez prawo, a praktycznie wolna amerykanka
WĘŻE JADOWITE STANOWIĄ 20% wszystkich węży, czyli niewiele.
Wszystkie dusiciele są niejadowite (i w większości trudne w hodowli poza kilkoma gatunkami). Polecam dział "artykuły", "dla początkujących". Acha i jeszcze jedno ugryzienie węża (niejadowitego np. zbożówki) nie jest takie bolesne i groźne, tak jak powszechnie sądzi 70% obywateli tego kraju. Pies potrafi mocniej
-
Oj pies to potrafi mięcho wyszarpać z nogi! A taki węzyk Cie tylko pokłuje jak igielkami ;-) mnie jeszcze się nie zdażyło żeby nie ktróryś z moich węży dziabnął, ale czytałam na forum, ze się zdarza. Proponuje również węża mahoniowego, twarda sztuka i wszystko przetrzyma, nawet niedoświadczonego hodowcę ;-) Mimo niezbyt "kolorowego" ubarwienia jest węzykiem bardzo ładnym i sympatycznym. Nie jest absolutnie agresywny i przeważnie nie ma z nim żadnych problemów.
-
Olimpia... rozbrajasz mnie Każdemu polecasz pończochę i tylko pończochę Nie mówię oczywiście, że to coś złego- każdy lubi wężyka jakiego ma... Chyba
-
mnie raz stefcia dziabla doliczylem sie 37 dziurek
-
polecam zbozowke. bardzo ladne wezyki, ale mnie dziabnela byla to mloda sztuka i ja bylem niepoinformowany ze musi sie oswoic przez 4-6 tyg. a dopiero pozniej moge ja brac na rece.
aha klima daj spokuj chlopakowi czy ty wszystko wiedziales od razu?????
-
Kretschmer ... bo jest naprawde fajowa ))) ale nie robie tego jakos zlosliwie... po prostu milo by bylo gdyby wiecej ludzi mialo weza. A niektórzy nie wiedza ze mozna miec takiego co nie je myszek. Ja na przyklad nie wiedzialam. (tzn wiedzialam ze sa ale nie ze mozna je hodowac) poza tym w miare latwo zapewnic jej warunki... tylko cos szybka skubana jest
niektórzy chca kupic weza dla szpanu, bo teraz to modne i kolegom sie pochwala jak waz je myszke... i pozostaje miec nadzieje, ze takich wlasnie "niektórych" to jest malo...
-
Wiem że nie robisz tego złośliwie) Ja też chciałbym rozpowszechnić Boaski albo Pytona Królewskiego... tylko im trochę trudno warunki zapewnić
-
Dzięki za wpisy - pomyslę nad tym hodowaniem - dzięki Wam dowiedziałem się istotnych informacji
P.S. Wczoraj mój pajączek Smithi przeszedl 7 wylinkę
-
brac na rece bez problemu...no tak takie plastikowe..., ale dosyc zartow, lagodne sa nie do konca lagodne, jesli to ma byc waz, a nie wezyk, to boa teczowy, albo Python, tyle ze ten raczej nie lubi byc zbyt czesto "glaskany"
Hanna
Uprawnienia umieszczania postów