Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Karmienie zbozowki

Karmienie zbozowki

Kupilem dzisiaj dwa oseski dla moich 30cm zbozowek...jedna myszki sa dosc duze bo maja 36mm bez ogona....czy moje weze dadza nim rade ?? czy mam je wrzucic do akwarium na noc bo gady moje sa wtedy najbardziej aktywne ?? czy jak zdechna myszy w ciagu tej nocy to moge je zamrozic ??

Marcin Ratajczak
    Guest

Re: Karmienie zbozowki

uważam że dadzą radę i zjedzą noworodki tylko na czas karmienia powinieneś je oddzielić od siebie tak więc nie radzę zostawiać na noc.

Oczywiście że możesz je zamrozić.

sugerujesz ze jeden moglby pozrec drugiego czy tyko pogryzc ?

Jak chwycą jedną zdobyc to może być nieciekawie. Nie żeby od razu połknęły się nawzajem ale po prostu nie będzie za fajnie dla nich (i dla ciebie).

No i nie trzymaj węży w akwarium, wężykom będzie lepiej w terra, bo w akwa jest bardzo kiepska wentylacja, nie ma dopływu świeżego powietrza,

Pozdrawiam

... następny miuns akwarium to wyciąganie od góry - to stresuje gady...

tak wiem..ale w ciagu niecalego miesiaca zrobie im duze terrarium

Grochu wiesz można też wyciągać od przodu czy od boku. Ja w szkole mam (a raczej miałem) takiego kumpla co to potrafi zrobić czary-mary a'la David Copperfield i przechodzi przez zamknięte oszklone drzwi )

no udalo mi sie nakarmic je, ale nie tymi myszami o ktorych mowa w temacie..musialem pojechac do wroclawia i kupic nowe...mniejsze..."nowszy" wąż zjadl zjadl jedna bez problemu, natomiast ten ktory jest u mnie juz prawie dwa tygodnie zjadl mi myszke z reki sam bwedac na rece : D...i mam pytanie...czy waz moze swoja ofiare zjadac gdy ta lezy na boku ?

Uprawnienia umieszczania postów