Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: boa constrictor a python tygrysi

boa constrictor a python tygrysi

do tej pory chodowalem weza chinskiego.teraz mysle glownie nad boaskiem.ale strasznie podoba mi sie pyton tygrysi.czy poza wielkoscia 6m jesli mi wiadomo, ma on jeszcze jakies cechy utrudniajace jego trzymanie w terrarium.i jakie sa roznice miedzy nim a boaskiem?czy odmiana albinotyczna rzeczywiscie dorasta do 4m czy tez 6?jesli ktos ma jakies ciekawe zdjecia tych wezy i terrariow dla nich to chetnie zobacze.mojmail ozzynoxxx@interia.pl .dziekuje bardzo z gory za odpowiedz.

Re: boa constrictor a python tygrysi

Ja bym Ci radził kupić boaska.Pytony tygrysie są duże i czasami agresywne a przy takich rozmiarach może to być bardzo niebezpieczne.Boa są mniejsze jak będziesz sobie dobrze z nimi radził i już będziesz się czuł bardziej na siłach to wtedy bym Ci radził kupić tygryska:P(potrzebuje bardzo dużo miejsca i jeszenia co wiąże się z dużymi kosztami)

fremd
    Guest

przeczytaj post ponizej
    ja dowiedzialem sie wszystkiego co trzeba

mam pytanko do fremda.zdecydowales sie na tygrysa?jakbys go juz mial napisz mi prosze na mail pierwsze wrazenia

fremd
    Guest

jestem zdecydowany ale kupie go dopiero pod koniec wakacji albo we wrzesniu
    jesli chcesz juz kupic tygrysa to moim zdaniem lepiej dozbierac kase i kupic albinoska bo w porownaniu z ubarwieniem nominalnym to cena nie jest zbyt wysoka-ale za to jaki efekt.

No nie wiem czy taki znowu ektra efekt. W sumie albinosy tygrysich jakiś mi nie podchodzą ale to kwestia gustu. Wg mnie zdecydowanie ładniejsze jest ubarwienie nominalne.

fremd
    Guest

kwestia gustu...
    dla mnie odmiana albino jest u praktycznie kazdego gada najladniejsza forma barwna

Marcin .P
    Guest

ja mam tygryska i boa i radził by ci boa na początek z dużymi duscielami

mnie tez bardziej podoba sietygrys albino.jest piekny...ale macie racje.rozpoczne przygode z dusicielami od boa .tez sa piekne.a kupie mu wieksze terrarium bo moze za pare lat...dzieki za odpowiedzi.p.s.gdzie najlepiej kupic boa w zoo,zoologicznym czy np.od prywatnego hodowcy?i ile moze winiesc kosz terrarium 2m,2m,1m(dl,wys,szer).i to chyba starczy nawet na parke?bo chce kupic raz i juz na cale jego mam nadzieje dlugie zycie.

No najlepiej u hodowcy tera zjest duzo na Sprzedam ofert a co do terrarium to taki kolos bedzie drooogiiiii.

Uprawnienia umieszczania postów