Witam! Zamierzam niedlugo zaczac przygode z lampropeltisami. Nie przemawiaja do mnie tzw. terraria naturalne, zupelnie nie pociaga mnie wizja posiadania kilku terrariow z wystrojem, tymi wszystkimi korzeniami, skalkami, podlozem... W zwiazku z tym planuje trzymac weze w pudelkach, w specjalnie do tego celu przygotowanym regale. Problem moj polega na tym, ze zupelnie nie wiem, jak sie do tego zabrac- jakie materialy wykorzystac do budowy takiego regalu, jak go ogrzac. Amerykanie do budowy takich regalow uzywaja melaminy, u nich materialu bardzo popularnego i taniego, u nas- diablo drogiego i ciezko dostepnego. Jako ze lampropeltisy sa wezami lekkimi, zastanawiam sie nad budowa regalu ze... szkla, ktore pod wplywem ich ciezaru nie peknie. Nie wiem, czy to dobry pomysl, ale takie rozwiazanie zastosowano w biofilu:

http://www.biofil.pl/Sklep/foto/maxi...-korkowego.jpg

Moje pytanie brzmi: co o tym pomysle sadzicie? Nie pytam, czy takie rozwiazanie do Was przemawia- w koncu nie musi, tak jak do mnie nie przemawiaja terra naturalne. Chodzi mi tylko o to, czy takie regaly ze szkla sa wytrzymale, czy zdaja egzamin, etc. Za wszelkie porady- szczegolnie ekipy z Biofila, choc oczywiscie nie tylko- bede BARDZO wdzieczny.

Pozdrawiam!
Pawel