Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: styl "amerykanski"

fremd
    Guest

styl "amerykanski"

poszukuje osoby ktora hoduje wieksza ilosc wezy w "terrariach" w stylu amerykanskim.
    mam kilka irytujacych mnie pytan :>

Re: styl "amerykanski"

niekumam

fremd
    Guest

chodzi o terra praktycznie bez wystroju...
    wymagajace najmniejszych nakladow pracy itd
    poszukaj troche i bedziesz wiedzial ocb

chyba chodzi ci o profesjonalne hodowle , niewiem co to ma do ameryki w taki sposób choduje węze większosc hodowców którzy "bawią sie w to " na większą skale . W polsce także są takie hodowle

fremd
    Guest

tak to potocznie niektorzy nazywaja.....

Jest to sposób, w którym daje się tylko najpotrzebniejsze rzeczy. Wystrój takiego terrarium (teraz opisze terrarium dla jaszczurki, ale dla węży jest bardzo podobne) to: Podłoże z ręczników papierowych lub papieru, Element grzewczy, element oświetleniowy, miseczka z wodą, ciemne pudełko z torfem do składania jaj, kryjówka.
    Ewentualnie jeszcze jakaś gałązka.
    Podłoże z papieru i pudełko z torfem stosuje się po to by jaszczurka składała jajka tylko w pudełku, co zaoszczędzi nam szukania ich po całym terrarium.
    Jest to bardzo dobry sposób trzymania zwierzaków. Zwierzęta dobrze się czują (swiadczy o tym to że się bardzo dobrze rozmnażają). za powodu braku skomplikowanego wystroju można łatwo czyścić terrarium. Niestety terraria te nie są zbyt ładne dla oka i nie nadają się na ozdobę do mieszkania.

fremd
    Guest

normalnie medal dla kolesia
    dobrze napisane...

ma ktos jakiegos linka gdzie mozna takie terra zobaczyc w necie?

Dodam jeszcze, że dla ułatwienia stosuje się specjalne podgrzewane półki, które utrzymują temperaturę w terrariach w całym poziomie, ale to juz jest trochę droga zabawa

dzięki fremd. Jeszcze do niedawna hodowałem tak pictusy, ale postanowiłem zrobić im ładny wystrój. Wczoraj skończyłem wykładać korkiem, jeszcze tylko nowy kamień grzewczy. Zastosowałem ze stylu amerykańskiego podłoże. Na dno dałem płyte korkową i zrobiłem w niej dziure, w której jest pojemniczek z torfem. Ogólnie jestem zadowolony z siebie.
    Niestety nie udają mi się dobre fotki tego terrarium, więc narazie go nie pokaże na forum.

Uprawnienia umieszczania postów