-
Re: !!!! frontlain - OSTRZEŻENIE !!!!
ja stosowałem ivermektyne do odkażenie terra a na węże przecierałem szmatką namoczoną rozcieńczonym z wodą frontlinem. i nie było kłopotów rozcieńczałem 1:1
a po 2 tygodniach węże i terra zpryskałem ivermektyna też rozcieńczoną z wodą 2mililitr na 1litr. i pozbyłem sie roztoczy raz na zawsze ) a węże czują sie dobrze.
Ale ostrożnie podobno te preparaty mogą sparaliżować gada!
-
Za pierwszym razem psiknąłem sobie na rękę i przeciągnąłem po wężu kilka razy. Potem wąż przebywał na rękach (już czystych). Przy powturzeniu kuracji po około 2 tygodniach użyłem spryskanej chusteczki do natarcia węża. Potem wąż trafił do tymczasowego pojemnika a ja zająłem się terrarium. Terrarium spryskałem frontline-m i po godzinie porządnie umyłem (tak samo zrobiłem przy pierwszej kuracji). Po tych zabiegach wpuściłem węża. Wszystkie te zabiegi wykonywałem z polecenia weterynarza. Nic jednak nie wiedziałem o tym, że trzeba rozcieńczać.
-
napisałem odpowiedzi do twojego posta huriko!
tylko teraz zastanawiam sie kto mi je usunoł???????????????????????????????
-
Vorax, nikt ci ich nie usunął, po prostu post zamieściłem także na forum przykre doświadczenia, żeby wiecej ludzi bylo ostrozniejszych z preparatem a ty odpisales na tamtym forum
pozdro
-
poważnie
acha
Uprawnienia umieszczania postów