-
Re: Wąż dla początkującego
a co sadzicie o pytonie tygrysim slyszalem ze lagodny jest.to prawda???Ile kosztuje????latwy w hodowli???ladne zdjecie jest na forum ze zdjeciami.stoi tam gosc z tygrysemALE CZAT!!!!!!!!!!!
-
no łątwy w hodowli chyba nie niekiedy niechcą przyjmowac pokarmu;(((
-
czad jak już...
posłuchaj:
pyton tygrysi czasem odmawia przyjmowania pokarmu, ale to nic...
on dość szybko osiąga BARDZO POKAŹNE rozmiary. wystarczy, że źle wymuyjesz ręce po karmieniu, albo zrobisz coś nie tak (nawet najspokojniejsze węże czasem mogą zaatakować - przyklad - mój regius, który zawsze był barankiem, ostatnio zaatakował mnie przy karmieniu - pomylił moją rękę z myszą leżącą obok). Teraz wyobra sobie, że 4,5-5 metrowy wąż pomyli Cię z królikiem leżącym obok... masz lipe (-:
kup sobie zbożówke, lancetogłowa mlecznego, albo pończosznika. jak chcesz dusiciela, to ewentualnie boa tęczowego
-
Bezproblemowy ? Dusiciel? nie, nie ma, ale moglby byc np Boa teczowy, tyle ze ma wymagania jesli chodzi o terrarium, powinno byc nieco bardziej mokre, ok 75 % wilgotnosci, z tym wiaze sie tez to, ze podlozem nie moze byc "cokolwiek" np wiory bukowe lubia plesniec,
Jesli chcesz kupic weza, najpierw poczytaj o jego sposobie na "zycie" tu w Forum tez znajdziesz co trzeba, potem zastanow sie jakie warunki mozesz mu zapewnic, mialam Boa Teczowego, ale szklane Terrarium tutaj bylo zbyt drogie na moje Fundusze, podarowalam go mojemu siostrzencowi w Polsce, on sobie zbudowal sam co trzeba, no ok, Boa nie robi klopotow jesli chodzi o pokarm (prawie nie, chyba, ze ma nieodpowiednie warunki, albo jest chory)
Terra suche (polsuche ) to Python regius, mlody nie niepokojony bez potrzeby tez nie sprawia problemow, ale jezeli zostanie "sprowokowany do glodowki" to moze przysporzyc mnostwo bezsennych nocy...lol
Osobiscie wybralam Pythony Regius i nie narzekam... Python Tygrysi?
Juz po 4-5 latach osiaga znaczne wymiary i wage, moze byc naprawde niebezpieczny , prawda z reguly jest lagodny, ale nie zawsze...
Pozdrawiam
Hanna
-
Uprawnienia umieszczania postów