Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: W Y L I N K A

W Y L I N K A

Mam pytanie co do wylinki :Mój wąż ma właśnie mleczne oczy o co musze zadbać aby wąż przeszedł prawidłowo wylinke ?? Niechce niczego spierd.... bo to bedzie pierwsze przechodzenie wylinki u mnie

(Lampropeltis getulus californiae )

Re: W Y L I N K A

Podwyższ wilgotność w terra, psikaj 2 razy dziennie intensywnie i jesli nie ma, to wstaw do terra basenik z wodą, najlepiej pod lampą albo na kablu grzewczym, żeby woda była lekko ocieplana. Musi się udać

I w ciągu ok. 3 dni od ustąpieniu "zmetlonych oczu" powinien przejsc lnienie, aha musisz miec jeszcze w terra jakis kamien lub korzen o ktorego wezyk bedzie mogl sie podczas zrzucania skóry ocierać

alig_
    Guest

Ja wróciłem niedawno z tygodniowej wycieczki i wchodze do domu patrze do terra a moja koffana samiczka e.guttata zrzuciła skóre było to u mnie pierwszy raz ale bardzo ładnie zrzuciła jestem z niej dumny kochana Francesca)))

W Y L I N K A TERMINY ?? ??

Witam,

wylinka powinna przejść bez problemów styx jak mają basenik u mnie za basen służy do tego zakopana w torfie duża gliniana miska. Dobrze jest mieć naturalne konary lub inne elementy dekoracji dosyć twardo osadzone aby wytarły się o nie bez problemów.

Mam dodatkowe pytanie do innych ... czy terminy u Regiusa wylinki mogą być tak częste i to w przypadku gdy nie jedzą ?

To znaczy samiec przeszedł wylinkę 05 zeszłego miesiąca i od wczoraj ponownie zbledły oczy czyli znów zrzucają druga zaś samiczka przeszła 22 maja i 14 czerwca miała ponownie wybielone oczy?

Czy taka częstotliwość jest normalna ?

Dzięki za ODP.

Pozdrawiam
    Grzegorz M

Re: W Y L I N K A TERMINY ?? ??

To zalezy od wieku weza.

wielkie dzieki za odpowiedzi

wielkie dzieki za odpowiedzi mam nadzieje że mój ZAG przejdzie wylinke bez problemu : )

Rhodan2000
    Guest

Re: W Y L I N K A TERMINY ?? ??

Normalne... jesli nie robia glodowki, to znaczy jesli przedtem regularnie jadly...
    Hanna

Uprawnienia umieszczania postów