-
Re: 30 zabek :>
a gopiki podobno wlasie nie! odradzali mi :P cale 20 gupików przeznaczonych dla weza oddalam w dobre rece a te karliki to "niewiadomoco" jest ... moze trujace jakies czy cos...
-
Karliki są pewniejsz od żabek z łąki, które na pewno mają jakieś pasorzyty i prędzej czy później wężyk złapie jakiegoś. Można też karmić paskami rozmrożonej ryby.
NIE KARM WIĘCEJ POLSKIMI ŻABAMI!!!
-
Hmmm...
Dlatego Sulek przy ofercie sprzedazy ponczosznikow pisze :
"Bija rekordy w nawlekaniu sie na gupika na czas"
No ale kto to jest, pewnie sie nie zna.
Czy osoba mowiaca to to ta, ktorej oddalas gupiki ?
-
" Czy osoba mowiaca to to ta, ktorej oddalas gupiki ? " nie rozumiem...
nie wiedzialam, ze Sulek ma ponczoszniki....
-
http://www.biofil.pl/biofiles.php?d=gady&jezyk=pl
Pytalem czy osoba mowiaca o tym, ze ponczosznikow nie mozna karmic gupikami to ta sama, ktora wziela je.
-
nie kumam czemu ma nie jeść myszy jest tyle sposobów na zmiane djety węża .... ale trzeba chcieć....
-
Ja to jej powiedzialem, czytalem w jakiejs ksiazce, chyba w ''Zwierzęta w terrarium'', iż nie wolno karmic glupikami poniewaz.. no i wlasnie, zapomnialem o tym powodzie i nie moglem tego znalezc juz dluzszy czas. A paski ryby:/, malo wartosciowe i nie stymujujace do zachowan podobnych do tych na wolnosci
-
Karmiłem gupikami prawie rok - skutków ubocznych nie zauważyłem.
P.
-
kurcze, szukam szukam i naprawde znalezc nie moge. gdzies bylo, ktos mi powiedzial, chyba Lukas faktycznie, ze gupiki niedobre, i zdaje sie, ze dodal , ze na mieczyka zaluje... Moze nie na tym forum, moze na gg, nie wiem. Ale tak bylo i ryby oddalam... siostrze :P
-
Błagam was nie karmcie wezy ani innych zwierząt polskimi płazami! W ostatnim czasie ilość zab w Polsce(ale i w całej Europie) DRASTYCZNIE maleje i my terrarysci powinnismy przyczyniac sie raczej do ich ochrony, a nie zadawac populacji zab dodatkowy cios (
Uprawnienia umieszczania postów