Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Wysoka temperatura

Mieszany widok

Wysoka temperatura

W terrarium mojej zbożówki w nocy panuje temperatura około 25-26 C. Czy jest to zdrowe dla węża, czy temperatura nie powinna być niższa?
    Dodam, że w nocy nie używam naświetlania, terra nie stoi w pobliżu jakichś źródeł ciepła a identyczną temp mam w pokoju, więć nie wyobrażam sobie, jak mógłbym obniżyć temp do wymaganej gatunkowo normy. Czy tak może być?

Dzięki za jakieś odpowiedzi !!!

pyta
    Guest

Re: Wysoka temperatura

W opisie widzialem ze na noc temperature obnizamy do 22-24. Biorac pod uwage ta wieksza wartosc i temperature ktora masz, jest to tylko 1-2 stopnie roznicy. Waz bedzie mial wyzszy metabolizm. Tak mi sie wydaje.

P.S. No chyba do lodowki go nie wlozysz ;->

Pozdrawiam

Hehe No ta opcja odpada

Pozdrawiam

P.S. A z Hanią nie będzie już chyba problemów, bo administrator wyłączył jeden z jej tematów.

Obnizamy noca do 22-24 to sa takie najnizsze wartosi. Prawde mowiac i przy 20 w nocy zbozowce by nic nie bylo. A jak ma wiecej w nocy w lecie to na to nic nie poradzisz. W naturalnych warunkach tez ma wyzsze temperatury o tej porze roku.

jeny dajcie spokój. zbożówka występuje prawie w całej ameryce północnej. i tam, gdzie temp. waha się w dzień między 18-20 stopni, i tam, gdzie utrzymuje się na poziomie 28-30, więc jakieś drobnostki typu 1-2 stopnie wielkiej różnicy jej nie robią:P

Uprawnienia umieszczania postów