-
jasna plama u pytona królewskiego
mam od miesiąca pytona królewskiego i mam problem. juz kilka razy wpuszczałem mu żywy pokarm i nic , nie był nim zainteresowany. a ostatnio zauwazyłem w okolicy jego głowy jasniejsza plame. nie wiem czy to jest oparzenie choc lampke mam zabezpieczoną czy też brak posiłku spowodował u niego braki witaminowe.ma ok 40 cm i zrobił sie strasznie chudy. w zoologi dowiedziałem sie ze tylko jedna osoba skarżyła sie ze jego pyton tez nie je , a cała reszta już je. wiem ze pytony to niejadki , może to wina temperatury - w dzien dochodzi do 28 - koło lampy 32w nocy spada do 24-22 stopni,mam basen i pare kryjówek. od tygodnia wyciągam go poza terra i przyzwyczajam do siebie . co może być nie tak . podobno pierwszy posiłek powinien byc żywy i wąż sam powinien go upolować - tak mowił człowiek w zoologi. nie wiem może podać mu martwy ? nie wiem czy mam sie z nim udać do weterynarza - co z tą plamka jest nieduża lekko żóltawa tuż za głową ? i ile mam czekać zanim cokolwiek zje ? martwie sie o mojego pupila . robiłem tak jak pisalo zraszałem wodą terra wietrzyłem wpuszczałem mysz i nic - co mam robić ?
Uprawnienia umieszczania postów