Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: jasna plama u pytona królewskiego

Re: jasna plama u pytona królewskiego

Kurde. Tak to jest jak się ma Wyświetlanie płasko a nie drzewko. Wszystko mi się popierniczyło

tez mam wyświetlane płasko, bo sie wygiodniej i szybciej czyta (-:

Ale ciężej stwierdzić do kogo był dany post

Dejot
    Guest

Idź z nim do weterynarza tak jak ci tu piszą ludki,skoro nie mozesz wyczaic o co chodzi

Regiusy niby nie sa najtrudniejszymi w hodowli wezami , ale mozna zauwazyc ,ze stwarzaja duzo problemów.Ciagle ktos pisze ,ze ma jakies problemy z regiusem ,a wynika to stad ze trudnymi w hodowli zwierzetami zajmuja sie bardziej doswiadczeni hodowcy a regiusy czesto trafiaja do ludzi jako pierwsze weze ....stad tyle tych watkow tutaj...
    JA W OGÓLE TO ODRADZAM ZAKUP TYCH WĘŻY
    Są bojaźliwe, czesto nie chca jesc , ciezko je rozmnozyc ,sa małe ,tłuste i leniwe,czesto pochodza z odlowu , 99% spoza kraju
    Heh a jak widze te wszystkie posty to jeszcze bardziej ich nie lubie
    :-)

Dejot ==> Kwestia gustu. Pominąłeś że to chyba jedyne pytony nadające się do hodowli w domu, mają jedno z najpiękniejszych ubarwień, są spokojne, nieagresywne, łatwo się osawjają i nie są zbyt żarłoczne. A poza tym 99 % postów na temat problemów z regiusami jest mniej więcej takich: "Mój regius ma takie mleczne oczy. Czy powinienem iść z nim do weterynarza?" "A mój regiusek to przed kadą wylinką wchodzi do basenu." "Mam regiuska który od dwóch dni nic nie jadł." "Czy mój regius...?" itp. itd. Oczywiście nie chcę tutaj nikogo obrażać czy coś - forum jest od tego żeby pytać, sam też zresztą nie wiem jeszcze wielu rzeczy, ale niektóre pytania to aż proszą żeby autora samego wsadzić do terra.

Jak chcesz tę kwestię przedyskutować to możemy się gdzieś spotkać. W końcu mieszkamy w tej samej wsi... znaczy mieście )

Rhodan2000
    Guest

<Regiusy niby nie sa najtrudniejszymi w hodowli wezami , ale mozna zauwazyc ,ze stwarzaja duzo problemów.Ciagle ktos pisze ,ze ma jakies problemy z regiusem ,a wynika to stad ze trudnymi w hodowli zwierzetami zajmuja sie bardziej doswiadczeni hodowcy a regiusy czesto trafiaja do ludzi jako pierwsze weze ....stad tyle tych watkow tutaj...
    JA W OGÓLE TO ODRADZAM ZAKUP TYCH WĘŻY
    Są bojaźliwe, czesto nie chca jesc , ciezko je rozmnozyc ,sa małe ,tłuste i leniwe,czesto pochodza z odlowu , 99% spoza kraju
    Heh a jak widze te wszystkie posty to jeszcze bardziej ich nie lubie >

Jesli juz kupil, to powinien sprawdzic co jest "nie tak jak powinno byc " w Terrarium,
    Branie na rece "przyzwyczajanie" moze byc powodem Stressu, Ta plama to byc moze skutek zlej wilgotnosci, (60-70 %) Temp jest ok,
    Sprobowac moznaby zaserwowac wezykowi myszke, /jak najmniejsza/ o zmierzchu, (chwycic mysz za ogon pinceta i podsunac przed pysk weza) przewaznie da sie sprowokowac do ataku...
    Jesli sie uda to powtarzaj co 5-7 dni...
    Pozdrowienia
    Hanna

Uprawnienia umieszczania postów