Zapomnialem dodac jeszcze jednej rzeczy:
Obojetnie ile ksziazek przeczytasz, ile informacji z internetu sciagniesz i ile rad wysluchasz od hodowcy to i tak wszystkiego sie nie dowiesz i sam przekonalem sie na wlasnej skorze. Informacje, ktore posiadasz bez praktyki to tylko 50 %.
Sam naczytalem sie sporo o wylince, karmieniu, obchodzeniu sie z gadem i myslalem ze wiem juz wszystko. Tak nie bylo, nie jest i nie bedzie.
Niestety jezeli nie zobaczysz tego na zywo i w praktyce to wiedza teoretyczna to tylko polowa sukcesu. Druga polowa nalezy juz do Ciebie, po zakupieniu wezyka.
Ja rowniez tak jak Grochu zaczalem swoja przygode z terrarystyka wlasnie od pytona krolewskiego. Praktyka czyni mistrza, a kazdy uczy sie na wlasnych bledach.
Jezeli ktos mi powie, ze takowych nie popelnil to albo ma wezyka 1 dzien albo mija sie z prawda. Nie znaczy to, ze mozesz sobie kupic weza i zrobic z niego krolika doswiadczalnego.

P.S. Chyba wszyscy sie ze mna zgodza ze weze sie roznia i nawet ten sam gatunek ma osobniki o calkowicie odmiennych charakterach. To co jest w internecie to tylko podstawa, jednak kazdy terrarysta musi sie z nia zapoznac i zapamietac, oraz spelnic wszystkie warunki <<<PRZED>>> sprowadzeniem gada do domu.

pozdrowienia ;->