-
Re: Jak śpią węże???
wujek tak szczerze powiedziawszy to aktualnie jeszcze NIC nie hoduję, ale najprawdopodobniej to sie zmieni w ciągu najbliższych dwóch tygodni kiedy to planuję kupić regiska ) A to "zawodowiec" to tak dla żartu napisałem bo widze, że niektórzy poprzednicy pisali posty mniej lub bardziej niepoprawne (przynajmniej według literatury której się dość naczytałem)
-
Chociaż może tak niecałkiem nic nie hoduję - mam myszy
-
wiem DEXiu, że dla żartu
ja tez przecież mam średnio długei doświadczenie raczej (-; ale poczytać to nikomu nie zaszkodzi - mase informacji jest w internecie, wystarczy poszukać! i tak z laika robi się hodowca
-
pytałem tak z ciekawość dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy posiadają wiedzę, a następnie wykorzystują ją w praktyce
pozdrawiam wujek
-
chciałbym dodać że ja u mojego boaska zauważam istotną różnicę kiedy śpi, gdyż źrenica ni jest wogóle widoczna, takie moje małe spostrzeżenie pozdrawiam
-
Właśnie, wyjęłeś mi to z klawiszy.
Można poznać na 100% kiedy wężyk śpi, właśnie po rozmiarze widocznej źrenicy.
Jak śpi to jest praktycznie niewidoczną cieniutką jak włos kreseczką.
Faktem jest że ciężko zaobserwować to u regiusa, ale np u boasów to widać bardzo dokładnie.
-
u regiusa źrenice w ogóle sa widoczne tylko pod światło (-:
-
Zgadzam się co do tego że źrenic u regiusów praktycznie nie widać ale można swobodnie poznać że węże śpią i bez tego , ich oddech jest spokojny i długi a ułożenie nie takie jak wtedy kiedy czuwają lub coś obserwują po kilku latach można to bez trudu odróżnić ale gdzie ja tam ze swoją wiedzą przy takich fachowcach
pozdrawiam
-
To nawet dobrze że u regiusów nie widać źrenic bo tak prawdę powiedziawszy wolałbym, żeby oczki miał okrągłe a nie szparkowate. Tak poza tym to całe szczęście że jak dotychczas nie wpadł tu jakiś "specjalista" z twierdzeniem, że węże śpią na plecach ))
Uprawnienia umieszczania postów