Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Jak śpią węże???

Re: Jak śpią węże???

wujek tak szczerze powiedziawszy to aktualnie jeszcze NIC nie hoduję, ale najprawdopodobniej to sie zmieni w ciągu najbliższych dwóch tygodni kiedy to planuję kupić regiska ) A to "zawodowiec" to tak dla żartu napisałem bo widze, że niektórzy poprzednicy pisali posty mniej lub bardziej niepoprawne (przynajmniej według literatury której się dość naczytałem)

Chociaż może tak niecałkiem nic nie hoduję - mam myszy

wiem DEXiu, że dla żartu
    ja tez przecież mam średnio długei doświadczenie raczej (-; ale poczytać to nikomu nie zaszkodzi - mase informacji jest w internecie, wystarczy poszukać! i tak z laika robi się hodowca

pytałem tak z ciekawość dobrze, że są jeszcze ludzie, którzy posiadają wiedzę, a następnie wykorzystują ją w praktyce

pozdrawiam wujek

chciałbym dodać że ja u mojego boaska zauważam istotną różnicę kiedy śpi, gdyż źrenica ni jest wogóle widoczna, takie moje małe spostrzeżenie pozdrawiam

Właśnie, wyjęłeś mi to z klawiszy.
    Można poznać na 100% kiedy wężyk śpi, właśnie po rozmiarze widocznej źrenicy.
    Jak śpi to jest praktycznie niewidoczną cieniutką jak włos kreseczką.
    Faktem jest że ciężko zaobserwować to u regiusa, ale np u boasów to widać bardzo dokładnie.

u regiusa źrenice w ogóle sa widoczne tylko pod światło (-:

Zgadzam się co do tego że źrenic u regiusów praktycznie nie widać ale można swobodnie poznać że węże śpią i bez tego , ich oddech jest spokojny i długi a ułożenie nie takie jak wtedy kiedy czuwają lub coś obserwują po kilku latach można to bez trudu odróżnić ale gdzie ja tam ze swoją wiedzą przy takich fachowcach
    pozdrawiam

To nawet dobrze że u regiusów nie widać źrenic bo tak prawdę powiedziawszy wolałbym, żeby oczki miał okrągłe a nie szparkowate. Tak poza tym to całe szczęście że jak dotychczas nie wpadł tu jakiś "specjalista" z twierdzeniem, że węże śpią na plecach ))

Uprawnienia umieszczania postów