Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: gdzie UVB???????????

jaszczur29
    Guest

gdzie UVB???????????

mam pytanie gdzie można kupić przez internet żarówki UVB?? bo w moim zadupiu nic nie idzie kupić. z góry dziękuję za linki.

Re: gdzie UVB???????????

O żarówkach UVB nie słyszałem, są świetlówki kompaktowe (podobne do żarówki) emitujące UVB firmy Arcadia, ale są one bardzo drogie. W przyzwoitych cenach są zwykłe świetlówki emitujące UVA i UVB.

http://www.akwazoo.com.pl/ tutaj masz świetlówki Arcadia i Hagen

koniez z mitem ze nie ma zarówek UVB juz wiele wiele razy czytalem ze jedni drugim mowia ze takich zarowek nie ma. ale w koncu musze zareagować:
    http://terrarium.com.pl/faq/index.php?kat=1&fid=4 tutaj jest link z poisaną zarówką uvb Power Sun firmy Zoo Med. Istnieje jeszcze cos takiego jak Ultra Vita Lux ktory tez jest żarówką i też emituje UVB

Tylko planując przesiadkę na ten wynalazek weźcie pod uwagę zużycie prądu. nie wiem jakie macie świetlówki ja mam 30W i zamiana tego na 100W lub 160W może być nieopłacalna.

Są żarówki firmy Exo terra, one kosztująok 50zł i mają uva i uvb. słyszalem co prawqda głosy, że są do niczego, ale ja mam i działa dobrze. Kupiłem ją przez neta, nie pamiętam gdzie, ale wyszukiwarce onetu wpisałem firme i "uvb" i znalazłem parę stron.

Duch podaj nazwę tej żarówki Exo-terra co ma UVB.

o ile się nie mylę to nie ma żarówki uvb exo-terra, co najwyżej podają uva przy Night-Glo
    pozdrawiam

Duchu nie podałeś mi nazwy tej żarówki z exo-terry bo jej nie ma po prostu.Swoja drogą piszesz ,że "dobrze działa" ciekawe na jakiej podstawie to stwierdzasz???
    A KAMILcom w twoim linku który podałeś nie widzę żarówki z UVB tylko kolorowe nic nie warte żaróweczki, które kupują niestety co niektórzy a zwierzęta cierpią.

jaszczur29
    Guest

hej Kamilkom to były świetlówkim UVA ale ja potrzebuję UVB.

acha duchu mugłbyś przypomnieć co to za strona bo ja nie umiem znaleść????

wszystkim dziękuję za pomoc

Uprawnienia umieszczania postów