Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: w jakim wieku mahoń moze jesc dorosłe myszy?

w jakim wieku mahoń moze jesc dorosłe myszy?

Mam węża mahoniowego, który ma już 1,5 roku.Zawsze karmię go oseskami myszek, czasami muszę mu dawać 2 lub 3 oseski, bo to taki łakomczuch, ale chciałabym się dowiedzieć kiedy mogę zacząć dawać mu dorosłe myszki. Boję, się, ze teraz dorosła mysz moze mu cos zrobic, a on jest jeszcze dosc mały(tak mi sie wydaje).prosze o pomoc z góry dziękuję

Re: w jakim wieku mahoń moze jesc dorosłe myszy?

Ostatnio miałem podobny problem i pisałem na forum... Z tego co mi powiedziano (i już z własnego doświadczenia) młodą myszkę japońską (tak ją zwali w sklepie) dałem 55-centymetrowej zbożówce. Z początku wyglądało to trochę dziwacznie, bo wąż i ofiara miały prawie tą samą wielkość... Jednak obeszło się bez jakichkowliek komplikacji Więc, jeśli Twój wąż ma już tę długość możesz bez problemu karmić taką myszką. Ja jednak myszę przed podaniem wężowi ogłuszyłem. Możesz przeczytać sobie: http://terrarium.com.pl/forum/read.p...=16430&t=16430
    powodzenia

serdeczne dzięki

Witam !

NINA, jak możesz podaj długość Twojego węzyka. Osobiście mam mahonia, ma teraz ponad 80 cm i karmię go sporymi myszkami, poza tym z wiekszymi ofiarami moja samiczka radzi sobie zdecydowanie lepiej, ma wokół czego się owinąć. Wydaje mi się, że oseski są już dużo za małe dla 1,5 rocznego mahonia.

Pozdrawiam
    VAGANSEK

Kurde 55 cm :| i Ty masz watpliwosci , ja swojej pseudokoralowce co ma 45 cm daje dorosle mysze (z tym ze martwe albo ogłuszone!)

Sarenka24
    Guest

spoun przecież to nie Huriko ma wątpliwości tylko Nina!
    Ja karmilam dorosłymi myszkami odkąd mahoń skończył 53 cm, radził sobie z nimi całkiem dobrze a zawsze podawałam mu żywe i nieogłuszone. Myślę, że półtoraroczny jest już dużo za duży na oseski.

Dziękuję Wam, ale ehh.. on jest taki chudy.... w obwodzie ma jakieś 1,5 cm(?). A jego długośc to jakieś 50 cm.. .

Uprawnienia umieszczania postów