Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: bełt

bełt

Od pewnego czasu jestem właścicielem zbożówki która nie je, na począteg dałem jej świerszcza.(nakarmiłem ją świerszczem). Dziś spostrzegłem, że świerszcz został wymiotowany. Naturalnie jutro jadę po oseska, prosiłbym o jakieś rady odnośnie takich przypadków. Węża dostałem wychudzonego na maxa.
    Są jakieś może preparaty które wzubadzają apetyt czy instynkty łowieckie? Sam nie wiem na czym polega problem węży które nie odrazu nauczyły się jeśdz.

Re: bełt

Hmmmm nieskomentuje tego iż Guttate nakarmiłeś świerszczem <hahaha> a to był błęd bo jeżeli ona sama go zjadła to teraz bardzo ciężko będzie ją przyzwyczaić do myszy poniewąz myszy sa stałocieplne i węze nimi powinny się odrzywiać a świersz jako owad niewiem czym jest ale napewno niewytwarza sam ciepła i niejest "widziany"termicznie tak jak mysz więc wąz teraz będzie szukał czegoś takiego co przypomina świerszcza mój wąz po przypadkowym zjedzeniu 2 zwinek nieumiał się przyzwyczaic do myszy przez około 3-4 tygodnie

No to jest w ogóle dziwne że w ogóle tknęła świerszcza! Nie karm niczym innym niż oseskami mysimi, a napewno nie będzie wymiotowała. Pamiętaj aby po karmieniu dać wężowi kilka dni spiokoju i odpowiednią temperaturę (ok.28 stopni) do strawienia.

Hallo? tam jest napisane, że wąż nie je i to jest podstawowy problem, więc nie wiem jak rozumieć przyzwyczajenie węża kiedy ja jestem zmuszony jedzenie wciskać mu do pyska?

widzę, że tu szybka reakcja

Hmm ale to było całkowicie głupie karmić węza zbożowego świerszczem ?? masz chodźby podstawowe wiadomości co do tego wężą albo następny tylko zapalony hodowca ??ile ona nieje powiedz !! to moze coś wymysle

Wąż był na max chudy a ja chwilowo nie miałemm nic innego pod ręką

max chude czyli ?? młode guttaty jak sa młode sa bardzo chude !! jak ołówki

Więc po pierwsze nie jestem pierwszym lepszym napalonym na gady chłopkiem, bo w przeciwnym wypadku kupił bym sobie zdrową zbożówkę a nie przygarniał nie jedzącej. Wąż nie je od dziecka czyli jakieś 9 miesięcy.

Wiem jak wygląda chuda bo ten wąż był wcześniej u kolegi(pomagałem mu karmić) więć przez pewien czas był w dobrej kondycji(z tąd moje porównanie)
    Jak ją wziełem była chuda jakołówek a przy głowie jak 1/4 ołówka.

Uprawnienia umieszczania postów