Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Do speców od Elaphe Guttata

Mieszany widok

Barney
    Guest

Do speców od Elaphe Guttata

Witam!

Jestem posiadaczem pieknie wybarwionego weża zbożowego ( fluorescent orange amelanistic ) kiedyś na forum pokazane były fotki...ale na temat
    pytanie moje brzmi czy na podstawie porządnych fotek aparatem cyfrowym ogona weża jest ktoś z was w stanie określić w 100% jego płeć?
    a teraz sprawa druga tej zimy nie zimowałem go bo to podobno jego pierwsza ale od jakiegoś czasu (jak zrobiło sie w miare ciepło i jest pogoda) wąż zrobił nad wyraz ruchliwy i pobudzony (cały czas szuka drogi ucieczki w duzego terra. Raz mu sie nawet udało wyskrobać dziurkę w mocnej siatce w rogu)
    staram sie go wypuszczać pod kontrolą wtedy ochoczo pełza i z zaciekawieniem wszystko oglada...moim zdaniem jest to uwarunkowane chyba popedem seksualnym (dzisiaj wlazł miedzy stare wylinki i leży tam od dłuższego czasu) chciałbym zrobić krzyżówkę z jakąś odmianą ciemno-białą i dlatego chciałbym poznac jego płec a na sondowanie sie nie zgodze bo taki jeden ze sklepu to jest rzeżnik a nie specjalista (Poznań), generalnie bede chyba musiał pojechać do Zoo do pani dr. ale to dopiero jak sie naprawde ociepli.z góry dzieki za odp. pozd. bartek

Re: Do speców od Elaphe Guttata

Hehe....moj waz tez ma podobnie jak twoj Jest pobudzony poniewaz teraz trwa okres godowy, moj tez choc nie byl zimowany byl nadwyraz aktywny , walil ciagle glowa w szybe az mial otarcia, a nawet dochodzilo do tego ze sie spuszczal :P Teraz wlasnie od jakiegos tygodnia sytuacja po jakis 2 miesiacach powraca do normy No i moj waz jest samcem, i mysle ze twoj takze bo samice nie przejawiaja z tego co sie orientuje takich zachowan. Chlopcy zas sa aktywni bo w naturze wyruszaja szukac partnerki na male bzyku bzyku.

HAHAHA BARNEY WIEM O JAKIM RZEZNIKU MOWISZ! KOLEŚ JEST STRASZNYYYYYY! SKLEP NA ŚW. MARCINA RACJA, NIE DAWAJ MU WĘŻA DO SONDOWANIA BO NIE WIERZĘ, ŻE ON TO DOBRZE UMIE ROBIĆ. POZDRO600

Barney
    Guest

Dokładnie ten koleś próbował "zimponować" mi jaki to jest dobry i chciał pytona tygrysiego wysondować ołówkiem musiałem wyjsc bo bym mu kopa sprzedał.
    Odradzam wizyty tam nawet przelotem.

a w okresie godowym wszystkie gatunki węzy mają popęd seksulany i sie spuszczają :P ?? tzn ze jak moj regius sie nie spuszcza i nie ma popedu seksualnego i jest normalny to jest samica??

Hehe....tylko wybrancy sa obdarzeni taka potencja bez zimowania )))))

mati nic z tych rzeczy (-: wywołanie popędu u regiusa to jest najwyzsza szkoła jazdy. w naszym pięnym kraju udało sie ponoć 3 osobom, jedna z nich jest obecny u nas Evoker, pogadaj z nim, to na pewno Ci zdradzi tajemnice (-;
    wszystko tkwi w utrzymaniu rocznego cyklu temperatur i wilgotności.
    gadałem z P. Łukaszem Wysockim, ma mi przygotować taka tabelkę (-;

ej to zamiesc ta tabelke na forum

jak będe miał, to zamieszcze (-;

Właśnie Grochu. Przyłączam się do prośby. Jakbyś potrzebował wsparcia u p. Łukasza to możemy razem poprosić.

Uprawnienia umieszczania postów