-
Elaphe taeniura
Czy trzymał ktoś tego węża z boaskiem ? Zakres temperatur i wilgotność podobne. Boasek wysoko. Taeniura nisko. Co sądzicie?
-
Re: Elaphe taeniura
Wiesz co , mój znajomy miał ostatnio taki przypał, jego Boa constrictor zeżarł machoniówkę, pomimo, że węże te nie uchodzą za pożeraczy innych węży.
Poza tym trzymanie dwóch różnych gatunków w jednym terrarium nie jest najlepszym wyjściem. Faktycznie warunki hodowlane tych dwóch gadów w miarę się pokrywają, ale na Twoim miejscu pomyślałbym nad osobnym terra.
Ci, co poznali mrok, światło kochają, oczekują świtu, nocy się lękając.
-
ja mialem boa teczowego z teniura a jednym terra bylo to dawno, bardzo dawno temu ale nic specjalenego sie niedzialo, karmilem osobno i bylo ok
jedna lepiej trzymac je osobno,
-
-
napewno mahoń nawiał... nie ma ocji żeby boasek zjadł mahonia.
pozdrawiam
-
mój kumpel sprawdzał boaska u weterynarza i on potwierdził, że zjadł machoniówkę
Pozdrowienia
-
to niech twój kumpel przeszuka również dokładnie pokój, w którym stoi terra...
jak wet mógł mu potwierdzić, że boa zjadł machonia?
machoń na 99,9% zwiał...
-
prędzej to machoń by zjadł boa ;p
-
a skąd ja mam wiedzieć, jak vet sprawdzał boa !!!
A jeśli chodzi o przeszukiwanie pokoju, to mój kumpel już wcześniej miał takie przypadki, że mahoń mu zwiewał i zawsze się znajdował.
A od jakiegoś czasu mahonia nie ma.
Zresztą nie przejmuje się tym, czy w to uwierzysz wujek, bo ja też miałbym wątpliwości, ale znam fakty tamtego wydarzenia.
NA razie
-
to nie chodzi o to, czy ty się tym przejmiesz czy nie, tylko o życie węża. jak twój kumpel pogodził się z radą (kto wie, może niedoświadczonego weta) to wąż siedzi sobie gdzieś w kącie aż w końcu zgnije... o to mi chodzi.
Uprawnienia umieszczania postów