Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Szyba :(

Szyba :(

Ok , jest problem.
    Dzisiaj pękła mi spodnia szybka od bardzo starego terra (leżało gdzieś w piwnicy) , ale chciałem je wykorzystać na terra dla ptasznika.

W związku z tym mam pytanie : ile orientacyjne kosztowałoby mnie zrobienie nowego na własną reke , mam na myśli cene za 1m2 szyby , grubośc , hmmm jakas cienka , powiedzmy 2mm (stare było takiej grubości)

Czy to szybe da się skleic zwykłym silikonem czy potrzeba czegoś bardziej specjalistycznego ???

Pozdro !!!

Re: Szyba :(

ostatnio jak byliśmy u szklarza to powiedział ok 25zł za ok 70x70cm szybe o grubosci ok 5 - 6 a więc groszowe sprawy

to dużo!!! ja daąłem za szybę 72x69 o grubości 4 mm 11 zł.

A ja ide pod blok i biore sobie szyby z okien Ludzie teraz wymieniaja na nowe.

ja za szybe 117 x 75 dałem 40zł

tak tylko takie stare szyby okienne ciezko dociac bo pekaja nie tak jak by sie chcialo a jest to zwiazane z przemrozeniem tych szyb

jesli w terra nie ma byc wody tylko torf a reszta tera trzyma sie stabilnie to sklej silioconem DO SZYB i powinno wystarczyc

adam

a ja poszedłem do szklarza a on mi z tekstem że za m2 szyby (5mm) 60 zł to ja mu powiedziałem że jest oszust i poszdłem do innego

2 szt. 4mm szyby o rozm 99cm x 60cm zaplacilem 50 zł

Metr2 szyby kosztuje w Opolu jakieś 40-50zł- 4mm. Ptaszniki raczej nie mają tendencji rozwalania sobie terrariów, więc sylikon, lub kropelka powinna wystarczyć. Jak już ktoś napisał, tę spodnią szybe pożna przejechać sylikonem i też powinno byćok.

Uprawnienia umieszczania postów