Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Regius a zbożówka

Regius a zbożówka

Siemanko pytam się bo nie jesytem pewny czy można trzymać Regiusa 45 cm z wężem zbożowym 105 cm czy nic się nie stanie ??? Pytam bo pytam

POZDRAWIAM Słoik

Re: Regius a zbożówka

Zbożówka i pyton raczej nie mają podobnych warunków życia, jeden jest z USA a drugi z Ghany. A poza tym dochodzą jeszcze problemy z chorobami choroby. Co do wymiarów, te węże jeszcze urosną. Poza tym poczytaj sobie archiwum.

regiusy są wrażliwsze na wahania temperatur niż zbożówki, poza tym mają nieco odmienne wymagania hodowlane, jednak różnice te nie są az tak znaczne, a z informacji, które wpisałeś do swojego profilu wnioskuje, że regiusa masz od paru dni,
    Jeśli będziesz trzymał oba węże w jednum terrarium niedługo i spróbujesz wypośrodkować ich wymagania środowiskowe, to nie widze problemu, ale postaraj się szybko przygotować osobne terrarium dla regiusa, bo lepiej bedzie się czuł w swoich warunkach klimatycznych, szczególnie, że węze te są podatne na stres, co kończy się odmową pokarmu, a po co ci i wężowi problemy

Ale sie rozpisałem, mam nadzieje, że choć troche pomogłem

Narka

napewno dużoe lepiej bedzie jeśli zrobisz drugie terra .

nie nie - nie wypośrodkowuj warunków! zrób warunki dla regiusa. zbożówce od kilku tygodni w nieco wyższej temp. nic się nie stanie, a regius Ci nie ruszy przez za niską temp. żarcia.

Dzięki ( ah to nie tak ale to z mojej winy bo nie napisałem że trzymam go w osobnym terrarium to znaczy regiusa) a jeżeli chodzi o pytanie to pytałem się z ciekawości ale za odpowiedzi bardzo dziękuję POZDRAWIAM SŁOIK

Kto pyta nie błądzi - moje motto życiowe

Aha zapomniałem jeszcze zapytać bo się zastanawiałęm czy sobie coś nie zrobią no wiecie jakieś problemy ze sobą jakieś potyczki

DZIĘKI POZDRAWIAM SŁOIK

nie będzie potyczek. ale na dłuższą metę trzymanie tych dwóch węzy razem to pomyłka..

Dejot
    Guest

Jezeli chcesz laczyc te gatunki .to zrob w terrarium warunki idealne dla regiusa ....zbozowka jest bardziej "elastyczna" i napewno przyzwyczaji sie do tego srodowiska ... Wachlarz srodowisk w ktorych wystepuja zbozowe jest dosc szeroki dlateog mysle ze nic jej nie bedzie....

Ale tez twierdze ze laczenie jakichkolwiek gatunkow jest nie na miejscu)
    Wolalbym zrobic dwa rozne terraria