-
Re: krótkie pytanie, krótka odpowiedź
Przez pierwsze 2 tygodnie go niekarm,nie bierz na ręce,zapewnij spokój mu spokój.Wtedy już nie będziesz miał kłopotów takich jak nieraz sie zdarzają u tych pytonów,z brakiem przyjmowania pokarmu.I po tym okresie możesz go zacząć już pomału oswajać i wyciągać z terrarium. Pozdrawiam
-
Regiusa mozesz kupic u P.Noczynskiego -ma mlode za 150zl
-
regiusa początkującemu nie polecam... ale jeśli "serio" podchodzi do hodowli, to i nie odradzam - według mnie w opisach niejadliwość regiusa jest wyolbrzymiana - wszystko rozchodzi się o STARANNOŚĆ i MAX SPOKOJU. nie są to węże, które nie jedzą bez wyrqaźnego powodu - na ogół nie jedzą ze względu na stres (chodzi mi o te z hodowli, bo przy wężach z odłowu faktycznie czasami zostaje tylko rpzumusowe karmienie).
-
u mnie generalnie jest spokojnie, zresztą pierwsze tygodnie może żyć w pokoju mojej mamy gdzie nigdy nikogo niema, jedynie na noc. Jak sie zaklimatyzuje to go dopiero dam do mnie (czasami leci muzyczka ale nigdy niezagłośno bo mam upierdliwych sąsiadów i inne zwierzaki w pokoju). kurde z krókiego pytania zrobiło sie 50 innych pytań o innym temacie:-) więc zadam jeszcze kilka:-P. Jakiej wielkości musi być regius żeby dać go do docelowego terra?? można odrazu dać młodzika do duże go terraium??
-
Nie rozumiem czmeu muzyka mialaby przeszkadzać wężom ...przeciez one są gluche .Ludzie nie robcie sobie jaj
-
jednak superwoofer bedą odczuwać ( chyba :P )
-
będą odczuwać drgania dejocie (-: nie zauwżyłeś, że dźwięk to nic innego jak fala akustyczna? wywołuje ona drgania, tak samo, jak fala wodna (-: uderza o ścianki terrarium i wywołuje drgania, które mogą stresować węża.
co do terra - można dać młodego od razu do terra, ale w mniejszym powiniennen lepiej jeść, no i łatwiej będzie Ci go znaleźć. ja kupiłem swojego jak mial 55 cm i od razu poszedł do terra 100x50x60 cm - nie było problemu
-
Uprawnienia umieszczania postów