Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: krótkie pytanie, krótka odpowiedź

Tony_666
    Guest

Re: krótkie pytanie, krótka odpowiedź

Przez pierwsze 2 tygodnie go niekarm,nie bierz na ręce,zapewnij spokój mu spokój.Wtedy już nie będziesz miał kłopotów takich jak nieraz sie zdarzają u tych pytonów,z brakiem przyjmowania pokarmu.I po tym okresie możesz go zacząć już pomału oswajać i wyciągać z terrarium. Pozdrawiam

Dejot
    Guest

Regiusa mozesz kupic u P.Noczynskiego -ma mlode za 150zl

regiusa początkującemu nie polecam... ale jeśli "serio" podchodzi do hodowli, to i nie odradzam - według mnie w opisach niejadliwość regiusa jest wyolbrzymiana - wszystko rozchodzi się o STARANNOŚĆ i MAX SPOKOJU. nie są to węże, które nie jedzą bez wyrqaźnego powodu - na ogół nie jedzą ze względu na stres (chodzi mi o te z hodowli, bo przy wężach z odłowu faktycznie czasami zostaje tylko rpzumusowe karmienie).

u mnie generalnie jest spokojnie, zresztą pierwsze tygodnie może żyć w pokoju mojej mamy gdzie nigdy nikogo niema, jedynie na noc. Jak sie zaklimatyzuje to go dopiero dam do mnie (czasami leci muzyczka ale nigdy niezagłośno bo mam upierdliwych sąsiadów i inne zwierzaki w pokoju). kurde z krókiego pytania zrobiło sie 50 innych pytań o innym temacie:-) więc zadam jeszcze kilka:-P. Jakiej wielkości musi być regius żeby dać go do docelowego terra?? można odrazu dać młodzika do duże go terraium??

Dejot
    Guest

Nie rozumiem czmeu muzyka mialaby przeszkadzać wężom ...przeciez one są gluche .Ludzie nie robcie sobie jaj

jednak superwoofer bedą odczuwać ( chyba :P )

będą odczuwać drgania dejocie (-: nie zauwżyłeś, że dźwięk to nic innego jak fala akustyczna? wywołuje ona drgania, tak samo, jak fala wodna (-: uderza o ścianki terrarium i wywołuje drgania, które mogą stresować węża.
    co do terra - można dać młodego od razu do terra, ale w mniejszym powiniennen lepiej jeść, no i łatwiej będzie Ci go znaleźć. ja kupiłem swojego jak mial 55 cm i od razu poszedł do terra 100x50x60 cm - nie było problemu

Dejot
    Guest

Boshe .......wy macie swira chyba z tymi dzwiekami . musialbys grac bardzo glosno zeby wezowi to przeszkadzalo ..mysle ze on generalnie ma w dupie czy ty sluchasz sobie muzyki czy tez nie .i nie rpzejmuje sie tym tak jak wy
    Macie racje z drganiami ale to musialaby byc glosna muzyka i wyjatkowo bojazliwy waz

Poza tym da sie odizolowac terrarium tak zeby zniwelowac jakiekolwiek drgania

Uprawnienia umieszczania postów