Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Amurski

Amurski

Planuje kupno tej wspaniałej gadziny od dłuższego czasu, ale dziś w sklepie zoologicznym sprzedawca(dość znajomy) bardzo gorliwie mi go odradzał, ze względu na to, że połozy (określe to dość niedelikatnie, bo nie chce mi się zbyt dużo pisać a bedziecie wiedzieli o co chodzi...) śmierdzą.Pytanie moje brzmi czy ci, którzy je hodują ubolewają jakoś nad tym.
    A pozatym stwierdził, że nie daje się ich oswoić (mnie osobiście to nie przeszkadza, bo nie zależy mi na oswajaniu gada. wole nawet jak jest "naturalnie" agresywny).
    Co wy na to? Mięliście z nimi aż takie problemy by odradzać innym zakupu?

Re: Amurski

no więc tak... nie mam żadnego połoza, ale:
    śmierdzą tylko, jak się zesrają
    cała rodzina połozów to jedne z najłagodniejszych i najłatiwej oswajających się węży

Vivien widze w profilu ze masz już zasobą 2 węze chcesz miec 3 ?????? I z tego co pamietam oba miały zaczopowane jelito ?

Goblin matka, której 2 dzieci zmarła (niekoniecznie z jej winy!!? a jak mi udowodnisz co było tak naprawdę tego przyczyną to dam Ci nobla) przy opiece nad kolejnym bedzie lepsza matka (bo bogatsza w doswiadczenia i w świadomość jak bardzo uzależniony jest od twej opieki maluch)

Vivien jeżeli ten w zoologiku jest zdrowy to go bierz jak Ci sie podoba co do tego sprzedawcy to ja bym od niego żadnych rad niepobierał (na twoim miejscu) najlepiej jest kupic dostępną literature i czytać zresztą jest internet itd....

Pozdrawiam
    Serpent

Tony_666
    Guest

a to co ci mówi ten znajomy sprzedawca jest bzdurą.On tak sądzi bo poprostu nie nie umie o nie zadbać na sklepie ; nie sprząta zaczęsto u węży ,niewymienia torfu-i stąd te jego teorie...

Wielkie dzięki. W sumie to nieważne jak by było naprawdę to i tak bym go kupiła. Ale z ciekawości wolę spytać

Od jakiegoś czasu jestem szczęśliwym posiadaczem amurskiego. Jest to wąż spokojny i nigdy nawet nie usiłował mnie ugryźć! Tyle o agresji, jeśli chodzi o smród... cóż, jak się nie sprząta w terrarium to i śmierdzi! Ogólnie wąż jest super - polecam!

Grochu, jeśli chodzi o wszystkie połozy, to połoz kaspijski nie należy do łagodnych i jest wyjątkowo agresywny - nie boi się ludzi, często i dotkliwie kąsa, ale mam nadzieję, że "Vivien" planuje kupno właśnie połoza amurskiego, o którym wspomniał "Huriko".

Uprawnienia umieszczania postów