-
Podłoże dla Guttaty
Czes jakie mam dac podłoze do terrarium dla Guttaty??
Napiszcie mi co najlepsze bo podno wł.kokosowe
czekam na wasze odpowiedzi
Pozdr
-
Re: Podłoże dla Guttaty
Masz duzo mozliwosci. Moze to byc wlasnie wlokno, piasek, kamyczki itp itd. Mozesz rowniez zrobic jakas mieszanke. Ja mam np. piasek z wloknem 1:1 z dodatkiem keramzytu bo fajnie wyglada
-
oki
a mam jeszcze pytanie kore przywiozłem wczoraj z lasu wyparzyłem ją z pół godziny w piekarniku czy to wystarczy?>???????
-
Ja kiedys też miałem korę! Wyparzyłem narpierw wrzątkiem, póżniej w piekarniku, ale po jakimś czasie (ok tygodnia, dwóch) zobaczyłem od spodu pleśń...Może za bardzo wilgotno dla kory? Niewiem, ale szkoda bo świetnie wyglądało.
P.S. Oczywiście korę od razu usunąłem-dla bezpieczeństwa mojej guttaty!!!
-
robilem tak samo jak ufo85 z tym ze wyparzalem przez 10min w temp. 200*C i nie mam problemu z pleśnią
-
ja najpierw zalalem korę i i inne elemnty do wystroju ktore przynioslem z lasu wrzatkiem,po ok 15 min takiej "kąpieli" wlozylem do piekarnika na ok 4o min gdzie woda odparowala i sie ladnie wysuszylo,tylko trzeba uwarzac zeby nie przypalic heehehe,a za podloze dla mojej guttaty mam zmielona kore ktora kupilem w zoologiku. pozdrawiam
-
jako podloze odradzam zwirek ja mam i cieszko zbiera sie kupki moja wezyka wali ogromne i kamyki szybko znikaja
Uprawnienia umieszczania postów