Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: :(

:(

!!!! okropny dzien ... Karmilem mojego weza na swietach potem skanczyly mi sie myszy i nigdzie nie moglem kupic ani w sklepie , ani od hodowcow mieszkajacych w mojej okolicy.Zastosowalem karmienie awaryjne .. czyli czupkiem skrzydelka kurczaka , podalem raz i nic nie ruszyl pomyslalem ze za duzy kwalek ale zostawilem mu na noc , na drugi dzien podalem znow swierzy czubek skrzydelka wielkosci jego glowy , tez nie zjadl ! waz normalnie zyl , lazil po galezi , plywal.Jeszcze dzisaj widzialem jak latal po terrarium a jakies 20 minut temu zobaczylem go martwego (po wziciu do reki zauwazylem jakies robaczki)!
    O komentarze typu .. ze to moja wina z gory dziekuje mozliwe ze waz padl z glodu i ja nie przewidzialem tego ze moze zabrknanc mi myszy i nie zrobilem wiekszego zapasu jestem poprostu debilem ...

olimpia1400
    Guest

Re: :(

myslisz, ze naprawde z glodu??? przeciez podobno moga troche poglodowac.... Przykro mi z powodu wezyka ((

Hehehe na 100% niezdech z głodu święta byly stosunkowo niedawno a Guttaty potrafią troche wytrzymac bez jedzenia młode takie 35cm potrafią pościć przez około 2 miesiące. A przyczyną smierci może być jakaś choroba lub jakieś pasorzyty

Na swietach bylem na dzialce przyniaslem sobie galazke wystrugalem sobie ...
    Chcialem ja wygotowac ale brat mowil ze nie ma takiej potrzeby i mowil ze nic mu sie nie stanie jak wsadze nie wygotowa ... moze nie potrzebnie go posluchalem

a te robaczki to jak wyglądały? możę go roztozca wykończyły... wtedy możesz mieć uzasadnione pretensje do brata (nie, żebym Cie podpuszczał).
    tak czy siak przykro mi z powodu wężyka

takie male gowna i to sa wlasnie roztocza moim zdaniem
    a tak wogule tego wezyka dostalem od brata

Tony_666
    Guest

najwidoczniej trzeba przyznać że przyniosłeś sobie jakieś śladowe ilości roztoczy ze środowiska naturalnego i co tu dużo mówić.Znalazły sobie idealne warunki do rozmnażania w terrarium i zaatakowały węża,on już za bardzo osłabiony w końcu padł .Współczuje ci Marley...

dlatego lepiej się na zapas zaopatrzyć w jakiś preparacik.. koszt ok. 15-20 zł i starcza na kilka lat (-: np. sera repti-pur dla gadów... z 3 kropelek masz 4 litry roztworu, buteleczka 40 ml kosztuje 16-17 zł (-: nic tylko kupić!

Uprawnienia umieszczania postów