-
niewidzialna wylinka
Mój elaphe obsoleta 2 dni temu miał bardzo zmącone oczy , a na drgi dzień już miał normalne , lecz zero śladów wylinki, nie przyjmuje również pokarmu.
-
Re: niewidzialna wylinka
normalka. dopiero 4-8 dni po ustąpieniu zmętnienia nastepuje zrzucenie wylinki
-
A czy przed zrzuceniem wylinki węże zawsze nie przyjmują pokarmu ? bo teraz dałem mu rozmrożonego oseska a on sie do niego normalnie przytulił śmiesznie to wygladało.....
-
tak, generalnie nei przyjmuja pokarmu. przypadki rpzyjmowania pokarmu w kresie przed wylinka są odosobnione (-:
-
-
tak jak pisali poprzednicy, jeszcze warto dodać iż zanik zmętnienia oczu u węży jest znakiem że ''skóra'' już dojrzała....
Pozdrawiam
Serpent
-
Czy ja wiem grochu czy takie odosobione :/ Moja samiczka raz kilka godzin przed linieniem pochlonela 2 oseski :P
-
e no generalnie nie jedzą (-;
-
Wąż zrzucił wylinkę - teraz problem - skóra nie zeszła z końcówki ogona a cała wylinka była powiązana na patyku w supły....polałem ten ogon wodą....co robić jeszcze?
-
widocznie była za niska wilgotnośc.
mocz mu ten ogon w letniej wodzie i spryskuj terrarium nieco częściej (a może w ogóle).
powinno mu zejśc, jakby byly problemy to możesz pod wodą probować mu to delikatnie ściągnąć, ale nic na siłe!
Uprawnienia umieszczania postów