Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: pończosznik :) prosze o info.

Mieszany widok

wenx
    Guest

pończosznik :) prosze o info.

Witam!!
    Mam pytanka odnośnie węża.

- jakie oświetlenie (KOLOR)
    - podłoże
    - jedzenie (co ile karmić)

POZDRAWIAM I CZEKAM!!
    ----------------------
    gg: 3092865

Re: pończosznik :) prosze o info.

osietlenie normalny promiennik czyli swiatlo jasne bo to waz dzienny, jako podloze mialem czesciowe ze zwiru a takze torf z kawalkami kory wymieszany w proporcji 1;2, i karmilem swojego weza 2 razy w tygodniu.
    POzdrawiam Nazer.

- może być trof z niewielką ilością piasku
    - co do jedzenia to ja myśle że młode 1 raz w tygodniu, a starsze raz na 1,5 tygodnia.

Karmie tak jak napisal gerald, jaesli czegos potrzebujesz to pisz na gwybleith@interia.pl

oświetlenie:
    biala żarówka lustrzanka na dzień.
    oprócz tego, jeśłi chcesz dogrzewać w nocy, a nie masz kabla grzewczego to stosuje się czerwoną żarówkę (-:
    pozdrawiam!

Na torfie w sytuacji gdy wywlecze rybę z michy do zjedzenia (zawsze wywlecze) przylepia się do niej mnóstwo podłoża - torf nie jest najlepszy...... kokos, kora....coś grubszego niż torf. Torf szybko schnie a po jednorazowym wyschnięciu nadaje się tylko do śmieci, tak więc tylko jako domieszka, sam się nie sprawdza.

Grochu nie wiem czy zauważyłeś, ale Nazer już napisał to co Ty powtórzyłeś. Ma to sens ? Widze, że koniecznie do każdego posta dodajesz swoje 4 grosze pomimo tego, że dane pytanie zostało już wyjaśnione ( musisz mieć niesamowitą wiedzę oraz doświadczenie, tylko pozazdrościć)

Post Nazera:
    "osietlenie normalny promiennik czyli swiatlo jasne bo to waz dzienny, jako podloze mialem czesciowe ze zwiru a takze torf z kawalkami kory wymieszany w proporcji 1;2, i karmilem swojego weza 2 razy w tygodniu.
    POzdrawiam Nazer."

Post mój:
    "oświetlenie:
    biala żarówka lustrzanka na dzień.
    oprócz tego, jeśłi chcesz dogrzewać w nocy, a nie masz kabla grzewczego to stosuje się czerwoną żarówkę (-:
    pozdrawiam!"

jeśli nie zauważasz dodatkowej informacji w moim poście, to zapraszam do przedszkola -> tam uczą małe dzieci, jak kojażyć ze sobą różne fakty

bo np:
    "światlo normalne" laikowi wcale nie musi tłumaczyć, jaką ma dać żarówkę. oprócz tego dorzuciłem nieco na temat ogrzewania/oświetlenia w nocy.
    Co to jest ***** za zwyczaj, zęby się czepiać bez powodu? Rower Ci ukradli, czy jak?

Raczej młode 2x/tydzień, starsze 1x/tydzień.
    Pokarm pończosznika (dżdżownice, ryby itp) jest lżej strawny niz innych węży więc i przemiana materii szybsza.

P.

Uprawnienia umieszczania postów