Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: co to za wąż??

co to za wąż??

witam!
    mam pytanie! kompletnie nie znam się na wężach więc mnie nie bijcie za to napewno dla was to banalne i proste moje pytanie brzmi: co to za waż:
    http://f22.republika.pl/IMG_1440.jpg
    wydaje mi się że to zbożówka chodź troche za mała więc nie mam pojęcia co to a zależy mi na dowiedzeniu sie
    pozdrawiam!

Re: co to za wąż??

Zbozowka to napewno nie jest :/

przypomina mi boa leśnego Corallus enydris ale znawcą tez nie jestem :P

Mankov
    Guest

Na 98% według mnie- To jest Trimek ..... Jadowity, ale jad ma słabszy niz niektórw pająki... nie pamietam pełnej nazwy łacińskiej, ale chyba jest w opisach.... rodzinka grzechotników:P.....

nie jestem pewien, czy to rtimek, ale wygląda faktycznie na coś z grzechotników

Zgadzam sie z przedmówcami to wygląda na rodzine grzechotników ale postaram się zwężyć krąg poszukiwanych gatunków wydaje mi sie że jest to jakis gatunek grzechotników bananowych lub jakichs grzechotników nadrzewczych możliwe że jest to jakiś kuzyn bananówki sa bardzo podobne na moje oko ??:O

Jak dlamnie to jest trimek:P

jakaś ciemna bananówka (=-: przysięgam

Na 100 % trimek tylko jeszcze jaki ? Barwą przypomina http://www.gifte.de/trimeresurus_borneensis_bild01.htm , ale nie kształtem głowy, nie pasuje również do rzadnego z tam pokazanych węży. Może wypowie się ktoś kto się bardziej zna

redknee
    Guest

tak to jest TRIMEK

Uprawnienia umieszczania postów