Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Wątek: Trimeresurus albolabris

Re: Trimeresurus albolabris

oczywiście, trimków nie bierze się na ręce... ale jest to dla mnie tak samo oczywiste, że żmiji zyghzakowatej bez pozwolenia nie odławia się z natury.

brawo brawo podawajcie dalej nicki ludzi ktorzy trzymaja albo sprzedaja trimki a na forum spogladaja niepozadane oczy. Pogratulowac

Widziałem raz młode trimki za 50zl.

Nazer ma racje ryzykujecie chwaląc sie jadusami w profilu śa wasze dane i wogóle kiedyś moze was ktoś odwiedzić i bedzie nieprzyjemnie jak zabiorą węzyki i wlepią pare tysięcy grzywny

Lesz3K
    Guest

dla niektórych jadowite zwierzęta są zeby za szpanowac!! nierozumie takich ludzi.... ja i inni hodowcy hodoją takie zwierzęta z powodu pasji....... pewien klima (chyba taki ma nick) chciał odemnie kupic c. cerastesa i chyba bagonice, ten chłopak ma 16 lat...... a co to nielegalnosci łapanie żmijki, wydaje mi się że w polsce niemożna hodowac zadniego jadowitego zwierzęcia np. pajączki, pszczoły..... i kto ma legalnie takie zwierzęta z polaków to niech sie przyzna....... ja osobiscie mam papiery instytutu w którym pracuje

witam, nie sledzilam przebiegu tego posta od paru dni wiec dopiero teraz sie wypowiadam. Lesz3k- jad zmiji zygzakowatej jest duzo mocniejszy od jadu trimika, jezeli myslisz ze podanie surowicy -"zaszczyk i po sprawie" to takie "hop siup" to sie mylisz. Calkowicie zgadzam sie oczywiscie z wypowiedziami Nazera bo mamy podobne poglady na ten temat- przy okazji syn ma sie calkiem dobrze-zostal tatusiem. Penku- ryzyko ukaszenia jest zawsze i trzeba brac to pod uwage zanim sie weza kupi, a co zrobisz gdy Cie ugryzie? czy gdzies sie zglosisz? zostaniesz w domu? opiszesz swoje przezycie na forum? W kazdym razie jezeli sie zdecydujesz to zycze powodzenia.... opłaca sie kupic parke za 150zl. Grochu mam nadzieje ze zrozumiales przeslanie mojego maila
    pozdrawiam

zrozumiałem. z elfurem to jest taka sprawa, że on sam bez krępacji na tym forum się węzami jadowitymi chwalił, więc nie wiem, dlaczego miałbym się krępować z jego danymi...
    a twoich danych nikomu nie podawałem, bo ich nei znam...
    co do elf-ura - tez żadnych konkretnych dancyh nie dałem, tylko nick...

"tak czy siak" takie informacje podaje sie w prywatnych wiadomosciach. Jak on chcial to sie chwalil, to jego sprawa, ale Ty nie musisz tego dalej rozpowszechniac. Nie potrzebujemy tego. off topic.
    pozdrawiam

Lesz3K
    Guest

wiem ze jest mocniejszy jad zmijki ale nic niewiadomo czy nie jest uczunoly na jad?? posiadanie jadowitego zwierzęcia np. trimka lub murinusa to narażanie zycia
    domowników niech sie zastanowi dobrze czy chce posiadac takiego weza..... NIC NIEWIADOME CZY KTOS Z DOMU NIEJEST UCZULONY NA JAD moze byc kiedys tak ze użre kogos i beda objawy uczoleniowe i wtety bedzie nieprzyjemnie ;(

masz racje Leszku, w tym sie z Toba zgadzam, dlatego sugerowalam zeby sie Penku dobrze zastanowil nad konsekwencjami.
    pozdrowienia

Uprawnienia umieszczania postów