-
Trimeresurus albolabris
witam chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej o tym wezu (Trimeresurus albolabris) niz tylko to co jest w opisie gatunku.Najlepiej jesli jakies ciekawe informacje przekazalby hodowca albo osoba ktora miala juz z tym wezykiem do czynienia
ps.wiem ze hodowla tego weza jest w naszym kraju zabroniona itd :P
-
Re: Trimeresurus albolabris
hi.... Ja hoduje trimki z mojim ojcem ze 9 lat.... to są bardzo ładne weże, "trudne do ubicia" mnożą sie bardzo prosto (nawet jak niechcesz to i tak, gdy są trzymane razem). Są to węże TYLKO DLA OSÓB Z SPORYM DOSWIATCZENIEM!!!! poniewez sa jadowite o "słabym jadzie", słuczałem pare przypadków ze trzeba było po ugryzieniu amputowac palca ponieważ wystąpiła gangrena... osobiscie niepolecam tych węży
-
witam!
Leszek? a jak mozna zdobyc "spore doswiadczenie" w hodowli jadowitych wezy jak sie nie zacznie od tych o najslabszym jadzie?
Trimeresurus albolabris ma jad slabszy od jadu Vipera berus. Penku jezeli masz jakies bardziej sprecyzowane pytania to napisz na email.
pozdrawiam
-
witam
chcialbym zapewnic wezykom idealne warunki zyciowe,oraz mam projekt terra w ktorym 90% prac bedzie wykonywanych automatycznie(bez mojej ingerencji).Czyli szansa na "ugryzienie" bedzie bliska zeru.
pozdrawiam
-
-
-
cena dość niska, ale nie niepokojąca (-:
-
A jaka jest cena "rynkowa"?Jeszcze prosilbym o namiary kogos kto oferuje owe wezyki oraz przyblizona cene
pozdrawiam
-
Elf_ur miał chyba po 70 zł młode, ale nie wiem, czy jeszcze ma
-
wiele mojich znajomych zaczynało hodowle jadowitych od v. berusa (zygzakowata), lapali maluchy w wkładali je do terra. Moze ma troche mocniejszy jad od trimka ale jak się okarze ze chlopak ma uczulenie???? to może kipnąc ;(, niech złapie małą zmijke jak go uzre to pojedzie do szpitala dadzą mu zaszczyk i po sprawie... I jeszcze 1 jak ktos zamierza brac trimki na rece to "GRATULACJE"....
Uprawnienia umieszczania postów