Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Wątek: ZIELONY WAZ ZBOZOWY!!!!!!!

Maluski
    Guest

ZIELONY WAZ ZBOZOWY!!!!!!!

Kto wie gdzie mozna kupic zbozowke w tym kolorze???????

Jest naprwde piekna.

Nie zmyslam mam zdjecie takiej zbozowki, ale nie wiem gdzie mozna kupic i ile moze kosztowac???????

Mam jeszcze zdjecie zbozowki w kolorze bialo-niebieskim(wchodzacy we filolet).

Prosze o wszelkie info...

Re: ZIELONY WAZ ZBOZOWY!!!!!!!

To chyba nie wiesz co można zrobić ze zdjeciem na komputerze

PS. Te zdjecia co masz przerobil Bill Love w Photoshopie (jest to napisane na ich stronie http://www.corn-utopia.com/ )

są zielone zbożówki, oczywiście nie jest to taka jaskrawa zieleń tylko treoche "przegniła" tylko nie pamiętam nazwy łacińskiej tego podgatunku

zabawy w genetykę gatunkową bardzo dużo dają (-:
    nie wiem, skąd takie cuś wziąć, ani ile może kosztować. nie spotkalem się tez, żęby ktoś w polsce takie coś posiadał.
    lepiej rozglądnij sie po zachodnich hodowlach i sprowadź sobie

taak rozglądnij sie ale mysle ze do takie cuda to bez 1000$ nie ma co podchodzić. Zobacz na ceny Serpenco tych trudniejszych do uzyskania odmian - 700$ ? - to raczej nie na polskie warunki.

PS. Wiem ze są "zielone" zbożówki odmiany amber (taki żólty ze prawie zielony
    oraz prawie niebieski "niebieskie" z tym ze do tego na zdjęciu to im baaaardzo daleko. Sa to jednak jednostkowe egzemplarze.

Pozdrawiam

Pan Brachaczek miał na sprzedaż właśnie taki podgatunek (to jest podgatunek!!!!!!!11żadnych zabaw genetycznych) był to samiec, dość duży za jakieś 360 o ile dobrze pamiętam

Wiesław Pyć
    Guest

Istnieją tylko 3 podgatunki węża zbożowego: guttata, emoryi i rosacea.
    Żaden z tych podgatunków nie jest zielony, ani niebieski.
    Wszystkie okazy o bardzo ciekawych barwach to formy: amelanistyczne, hypomelanistyczne, hypermelanistyczne, axantyczne (hypo- i hyper-), anerytrystyczne (hypo- i hyper-), leucystyczne, "calicotyczne" (calico), piebaldyczne.
    Jeśli chodzi o cene, to 700$- 1000$.

Maluski
    Guest

ten zielony nazywa sie EMERALD OKEETEE
    a niebieski BODACIOUS BLUE

PRZYNAJMNIEJ TAK SA PODPISANE TE ZDJECIA

Wiesław Pyć
    Guest

Tylko ze to są angielskie nazwy odmiany barwnej, a nie podgatunku. Te nazwy nie są uzywane oficjalnie, tak jak np. Elaphe guttata.

zajrzyj na strone Kathy i Billa Love - tam jest dokładnie to samo zdjęcie i ten sam opis -> zdjecie PRZEROBIONE przez Billa (i napisane jest po co to zrobił)

Pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów