-
jaja zbozowek cd...
Jak szybko powinienem zabrac jaja do inkubatora?
I czy powinienem je rozdzielac jesli sie skleją?
-
Re: jaja zbozowek cd...
Choc sam sie jeszcze nie doczekałem jejków swoich wezy, to mysle ze powinienes je zabrac zanim zmieni sie temp w terrarium czyli przed nocką. Jesli sie skleją to sproboj pokropic letnią wodą i delikatnie rozdzielic. Pamietaj aby ich nie obrocic i wlozyc do inkubatora tak jak je znalazlec (gorą do gory
Powodzenia przy inkubacji
PS. Napisz jak wyglądają rodzice, jaki ich wiek i ile jajek.
-
Ja jaja wyciagnelem na drugi dzien po zlozeniu ich przez samice.
Na Twoim miejscu nie rozdzielalbym zlepionych jaj, mozesz je w ten sposob uszkodzic!!!! Zlepione jaja przenies w calosci do inkubatora.
Ja nie rozdzielilem i z 13 jaj wyklulo mi sie 10 mlodych zbozowek.
Zycze powodzenia
-
Samiec według kolorystyki ze strony www.snakes.pl jest classic, samica butter scotch. Wiek ok 5 lat. Jajek jeszcze nie ma, ale samica nie chce jesc juz 3 tydzien wiec mysle ze gdzies za tydzien gora dwa beda. Jak beda napisze ile
-
-
W Radomiu w sklepie zoo. Ale gosc go przywiozl z gieldy w Lodzi
-
ja też w tamtym roku miałem 18 jajek tak zlepionych że utwożył sie kopczyk przeniosłem je w całości do inkubatora po 24 godz. tak że tylko te na spodzie miały styczność z podłorzem i wyległo się 100%
-
romcio --> Nie wiem skąd wytrzasnąłeś ten pomysł ale obchodzenia się ze zwierzętami to chyba żeś się u kowala uczył. Jaj ABSOLUTNIE nie rozdielać, nie potrząsać i nie obracać. Delikatnie przenosimy do inkubatora (szczegóły na www.snakes.pl)
-
napisałem przecież ze jeszcze moje weze nie miały potomstwa wiec logiczne jest ze na moja odpowiedz trzeba pradz pewna poprawke. A co do rozdzielania to wiadomo przeciez ze nikt ich nie bedzie rozdzielal na chama. Po drugie uwazam ze mozna/trzeba je rozdzielic aby z tych jajek "pod spodem" młode mogły bez problemu wyleźć
//prosze o ewentualna poprawe mojego toku myslenia
-
Romcio.....szok....wez sie lepiej nie odzywaj.....zastosuj sie do zasady, ze jak nie masz w danej dziedzinie nic do powiedzenia to sie nie odzywaj....bo bez sensu jest Twoja argumentacja o braku potomstwa...skad ktos moze o tym wiedziec??
Jezeli to forum bedzie nadal szlo w tym kierunku to.....juz mozna zauwazyc, ze osoby bardziej znajace sie na temacie udzielaja sie sporadycznie.....a szkoda
Pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów