Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Mrożonki itp....

Re: Mrożonki itp....

Nieestetyczne niewątpliwie, dla tego wolę igłę....... A jeśli chodzi o babranie to mam wrażenie, że tam mało kto karmi tak bezpośrednio w terrarium - albo mają puste pojemniki do karmienia, albo wstawiają jakieś plastiki do terrarium, cośtam też o papierowych torbach widziałem......... Głupie to dla mnie i przesadne, no chyba, że właśnie w takich nietypowych sytuacjach jak mysz po lobotomii..... A takiej też bym wolał nie podawać w obawie przed uświnieniem terrarium.

a ja podałem żywą w terra aby nauczyć go brać z ręki i potem zaczne dawać martwe, i może nauczy się ))

Otis, w ktoryms momecie wezowi sie pomyli, bo Twoja reka bedzie miala taki sam apetyczny zapach jak myszka, uwazaj. To nie foka

gigol
    Guest

Witam
    Mam pytanko.W jaki sposób kilim mysz że by nie było to zbyt sadystyczne(pałą przez łeb?

już był temat o zabijaniu myszy, odszukaj go.
    generalnie najlepszy sposób to chwycić dużą penceta za kark (od góry i dołu - pewniej się trzyma) i pociągnąć energicznie przy nasadzie ogonka - ważne jest, by się nie cackać, zrobić to raz, a poządnie - inaczej zwierzak będzie się męczył

Tak, tylko nie za porzadnie, juz widzialem myszy z oderwanym ogonem a dalej zywe

jak sie chwyci przy nasadzie, a nie za końcówkę, to raczej nie powinno być z tym problemu, ale tak czy tak trzeba uażać (-;

a właśnie - druga chbya co do popularności metoda, czyli za ogonek i o stół - tu tez trzeba uważac, mi osobiście raz mysz zrobiła się "plaskata" od uderzenia - zdaża się to względnie dość często - dlatego też trzeba robić to z uczuciem. chomikowi raz w ten sposób mało glowy nie rozplatałem... trzeba być zdecydowanym, ale brez przesady (-;

pierwsze próbu szczególnie tej drugiej metody mogą kończyć się albo rozwaleniem zwierzaka, albo nie zabiciem go za pierwszym uderzeniem, ale z czasem na pewno nabierzesz wyczucia w rękach...

Uprawnienia umieszczania postów