-
Mrożonki itp....
witam
mam chińczyka i chcę podawać mu mrożone myszki, ale problem jest w tym żę zawsze jadł żywe, więc jedną kilim i włożyłem do terra, on "podszedł" i dosłownie powoli wcisnoł ryjek w jej brzuch( tak śmiesznie wąchał) ale że się nie ruszała to nie atakował, i nie chciał jej jeść, potem ją podniosłem i poruszałem mu przed nosem i znowu nic wokół ręki mi sie owijał a myche olewał ( więc pomyślałem że może nie był głodny, ale gdy tylko wpuściłem żywą to już po kilku sekundach było po niej,
i tu moje pytanko jak nauczyć go jeść martwe myszki?????????????
Może macie jakieś wypróbowane sposoby.
Thx za jakiekolwiek poważne odpowiedzi ))))))
-
Re: Mrożonki itp....
Jedno, to powinien byc bardziej glodny za pierwszym razem. Ruszajaca sie mysz moze dzialac bardziej pobudzajaco. A drugie to wiecej Twojego samozaparcia w ruszaniu martwa mysza mu przed nosem. W tej chwili, moja zbozowka rzuca sie tak samo na zywa mysz, jak i na poruszana przezemnie martwa. I kazda dusi tak samo.
-
spox będę próbował może się uda
-
no to samo jest u mnie, jak daje jeść wężowi zabitą mysz.
jeśli mycha ejst mrożona, a nie świeżo ubita, to nalezy ją pożądnie odgrzać (ale nie ugotować!).
trzeba ruszać wężysku przed pyskeim - pomaga - nawety, jeśli się nie rzuci (a na ogół rzuca) to ją tak czy tak połknie.
oprócz tego, jeśli będzie przegłodzony, to z pewnością zje nawet nei ruszającą się mysz (-:
-
Dodatkowo zapach potrafi zdziałać cuda - dziurka zrobiona grubą igłą w głowie myszy pobudziła u mnie bardzo konserwatywnego wężyka - oczywiście nie jest to sposób na ciągłe serwowanie mrożonek tylko na pierwsze razy.....u mnie zadziałało choć traciłem już nadzieję.
-
czaszke przebijasz ta igłą, czy tylko skórę nacinasz?
-
Czaszkę - wbrew pozorom łatwo idzie. Zdaje się, że zapach tkanki mózgowej ma podstawowy wpływ. Patent zaczerpnięty z forum kingsnake - tylko, że tam polecali odcięcie czubka glowy - u mnie dziurka w zupełności wystarczyła.
-
chyhba jednak odcinanie czubka głowy jest dla mnie zbyt sadystyczne (-:
-
Sadystyczne to by bylo, jakbys to robil na zywca. A tak to jest mocno nieestetyczne (co do profanacji zwlok, to chyba nie bedziemy przeginac Ja bym sie raczej martwil, ze wysmaruje mi sie cale terrarium i jeszcze jakies swinstwo zacznie rosnac.
-
thx people ))))
Uprawnienia umieszczania postów