Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: www.biofil.pl

www.biofil.pl

piekne nowe węże tylko jeden minus cena ale warto

http://www.biofil.pl/Zwierzeta/Gady/.../flavirufa.jpg

Re: www.biofil.pl

Waz ladny, a jaki temat ?

wesoly grabarz
    Guest

piękny

przepikny :P

byłem w biofilu to jakieś żarty węże sa trzymane w pudełkach po lodach a poza tym są zbyt drogie--za boa c. po pierwszej wylince chcą 260 zł.

kubaw prawdopodobnie są to młode osobniki więc sa trzymane w pojemnikach po lodach mocno ogrzeanych co pozwala na szybsze odchowanie młodech osobników :P

nawet, jesli są trzymane w pojemnikach po lodach to chciałbym zauważyć, że...
    odpowiednio przygotowany (dziurki z boku i na wieczku) pojemnik może sprawdzić się jako terrarium - wystarczy, że jest odpowiedniej wielkości. jest w nim łatwo utrzymać odpowiednie warunki (szczególnie wilgotność), a wzrok kupujących nie stresuje zwierząt (-:
    także jeśli wąż jest młody (a chyba tylko te są trzymane w takich pudełkach), asame pudełka sa ogrzewane (wystarczy lampka biurowa nad pudełkiem, lub kabelek pd półka z pudełkami) to nie widze przeszkód (-:

a wracając do tego rodzynka: slicznie wybarwiony, na prawdę jestem pod wrażeniem.
    podobnie wybarwionego maluszka widziałem w jednym z rzeszowskich sklepów, jednak ten ma ciekawszy pyszczek (-:

no dobra: 1200 za parke... jak mam być szczery, to można kupić równie ładne, a tańsze odmiany barwne zwykłych zbożówek (-: nie wiem tylko czy aż o tyle tańsze, by nie skusić się na zakup żadkiego gatunku (-;

zadkie zbozowki wyjda drożej

Moim zdaniem Łukasz trzyma swoje zwierzaki w bardzo dobrych warunkach. Nie ma NIC złego w trzymaniu młodych zwierząt w takich pojemnikach. Za granicą jest to praktycznie jedyna forma odchowu młodych. Hodowcy mają tam specjlne systemy takich pojemników zwane "Rack- system" U nas nie można kupić takich sysytemów więć trzeba radzic sobie samemu. Byłem w Biofilu i widziałem rozmiązanie Sułka na własne oczy i wszystko jest jak nak najbardziej OK!! hehe a określenie "boa po pierwszej wylince" niezły ubaw

Uprawnienia umieszczania postów