-
-
Re: Co powinienem zrobic?
Ja na takie rany stosuję maść pięciornikową(Tormentiol) do kupienia w każdej aptece.Smaruj dwa razy dziennie.Umnie wielokrotnie się sprawdziła i to w gorszych przypadkach
-
przemyj riwanolem, później maść zaproponowana przez poprzedika I PRZENIEŚ WĘŻA do sterylnego terrarium - pojemnika wyłożonego ręcznikami papierowymi - lepiej, żeby żadnego świństwa nier nabiło się do ranki bo będzie niemiło
-
Dzienx! za info ))
-
nie przesadzacie z deko . do strylnego terra , jasne ze nalezy przemyc ale to miniaturowa ranka , i bardzo malutka , przemuj to i daj wezowi spokuj . napewno nic mu niebedzie , moje weze miewały wieksze rany , i kazdy wyszedł z opałów . w naturze takie rany to chleb powszedni dla weza .
-
a po co ryzykować? jaki problemu wyłożyć terrarium ręcznikami papierowymi?
-
popieram liptona u mnie było tak samo niejeden wąż miał wieksza ranę zdazało się na głowie i wychodziły bez szwanku jednak ostrożności nigdy niezawiele....
Pozdrawiam
Serpent
-
Moze to zboczenie zawodowe, ale terrarium wylozone recznikami, nie jest sterylne, tylko troche czysciejsze od normalnego (po za tym, co waz zabierze na sobie .
Rane przeczyscic, i dac wezowi spokoj.
A na marginesie, to ciekawy dodatek do watku, czy zabijac (ogluszac) pokarm przed podaniem.
-
mx chyba ci sie gatunki pomylily
-
Masz racje, ale to chyba okreslenie wielkosci, a nie gatunku
Uprawnienia umieszczania postów